Skip to content

In de Eredivisie loopt het seizoen van de nazomer (eind augustus) tot het midden van de lente (medio mei), maar het is natuurlijk ook mogelijk om een lijstje te maken van het aantal punten dat clubs in een kalenderjaar pakken. Wat 2019 betreft staat Ajax bovenaan. Niet zo bijzonder, zou je misschien denken. Toch gebeurde dat in 2013 voor het laatst…

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Ajax de beste van 2019

In de vijf jaren hiervoor wist PSV van 1 januari tot en met 31 december van het jaar de meeste punten bij elkaar te voetballen. Ajax begon het decennium nog erg sterk door in 2010, 2011, 2012 en 2013 het kalenderjaar te domineren. De laatste keer dat er een andere club dan deze twee bovenaan de jaarlijst verscheen was in 2009: FC Twente.

Het jaar is nog niet om, dat weten we ook wel, maar met nog vier speelronden te gaan is Ajax al niet meer te achterhalen in 2019. De Amsterdammers gingen op 17 maart van dit jaar voor het laatst onderuit in de Eredivisie (1-0 tegen AZ) en bleven daarna 22 maal op rij ongeslagen.

Vitesse-trainer Slutsky even niet op Instagram

Zolang Vitesse-trainer Leonid Slutsky punten pakt vindt iedereen het hartstikke leuk dat hij op Instagram malle plaatjes en grapjes post. Maar nu Vitesse in zwaarder weer verkeert, houdt de Rus zich wijselijk gedeisd. Op 19 oktober boekte de Gelderse club zijn laatste overwinning, daarna ging het viermaal mis. Hij had onder meer de gewoonte om de winnende score van Vitesse te posten. Sinds die 0-4 uit tegen VVV zijn er ineens geen uitslagen meer te bewonderen.

Honda moet draai nog vinden

Ook de rentree van Keisuke Honda op de Nederlandse velden mocht niet baten voor de parel van Gelderland. De Japanner mocht 80 minuten meespelen maar wist op zijn plek achter de spits nog niet het verschil te maken. Zijn pass-nauwkeurigheid over korte afstand was hoog, maar het ging mis zodra hij een cross-bal probeerde te geven. Niet zo gek ook, dit was zijn eerste competitieve match sinds hij in mei in Australië actief was voor Melbourne Victory.

Back To Top