Skip to content

AZ – Ajax Eredivisie | Zondag om 16:45 uur speelt AZ Alkmaar tegen Ajax. Het is dé kraker van het eerste deel van de competitie, want het betreft de nummers een en twee van de ranglijst na zestien speelronden. Met een (grote) zege zou AZ zelfs over Ajax heen kunnen wippen. Het onderlinge verschil is immers drie puntjes. Ajax heeft een doelsaldo van +38 en de Alkmaarders van +30.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Ajax kwakkelt

Ajax heeft niet lang de tijd om te treuren na de midweekse uitschakeling in de Champions League. Dinsdag gingen de Amsterdammers in eigen huis met 0-1 onderuit tegen Valencia. Mede door blessures, vooral voorin, kwam Ajax tot weinig uitgespeelde kansen. Dat euvel zal zondag niet zijn verdwenen, want nog steeds zijn Quincy Promes en David Neres geblesseerd. Dusan Tadic is voorin onomstreden, maar veel scoren doet de Serviër dit seizoen niet. Eentje in oktober tegen RKC en eentje in november tegen Utrecht, meer zat er de afgelopen drie maanden niet in.

AZ speelt weer in stadion Alkmaar

De spelers en fans van AZ verheugen zich over een terugkeer in het AFAS Stadion te Alkmaar. Nog net op tijd besloot de gemeente Alkmaar om het licht op groen te zetten voor een echte thuiswedstrijd – met publiek, maar zonder dak. Dat is nadat in augustus een deel daarvan instortte geheel verwijderd. “Ik denk dat ik dat het meest heb gemist, het veld”, zegt Calvin Stengs. “Wat een biljartlaken. Heerlijk gewoon.”

AZ Alkmaar heeft het prima op orde

Ook met veredelde thuiswedstrijden in Den Haag heeft AZ een hele fraaie reeks neergezet. In liefst twaalf Eredivisie speelronden kreeg AZ Alkmaar geen tegengoal en in elf duels maakte de club zelfs minstens twee treffers. Van de twaalf zeges kwamen er acht tot stand met minstens drie goals verschil. Die tweede plek op de ranglijst is dus niet een gevalletje toeval, de Noord-Hollanders hebben simpelweg zowel hun aanvalspatronen als de restverdediging prima op orde. En da’s een zeldzame combinatie – er is wat voor te zeggen dat AZ beter is in die verdeling dan Ajax.

AZ – Ajax Eredivisie voorspellen

Dit seizoen heeft AZ geleerd om te winnen van de traditionele top drie: PSV en Feyenoord gingen al over de knie. En met ruime cijfers ook. Van de vorige zes wedstrijden tegen Ajax won AZ er maar eentje (maart 2019) en won Ajax er vier. Het doelsaldo van die reeks is 5-16. Thuis was de verdeling identiek maar dan met het saldo 5-11.

Wedden op Eredivisie AZ – Ajax | AZ noteert 3.45, gelijkspel 3.80 en winst Ajax staat bij bookmakers op 2.05. We gaan voor het gelijkspel, maar dan wel eentje waarbij beide teams scoren. ‘Draw with goals’ noteert 4.30.

Back To Top