Skip to content

Hoe lang spelen Calvin Stengs en Myron Boadu nog voor AZ? De Alkmaarse club lijkt het slachtoffer te worden van zijn eigen succes: enkele spelers vallen zo enorm op, dat het niet anders kan dan dat ze spoedig uit de etalage worden geplukt.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Transfer Calvin Stengs en Myron Boadu naar Sevilla?

Met name Calvin Stengs en Myron Boadu, beide sinds kort ook international van het Nederlands elftal, weten de blikken hun kant op te draaien. Volgens de krant Telegraaf heeft Sevilla verregaande interesse in het duo. De clubleiding heeft al aan huidige spits Luuk de Jong kunnen vragen wat hij van de jonge gasten weet, maar ze hebben vanuit de sinaasappelstad ook een lijntje uitgeworpen naar ex-speler Hedwiges Maduro.

Of ze kunnen aarden in Spanje

De voormalige middenvelder hoefde Sevilla niet zoveel te melden over de kwaliteiten van Stengs en Boadu, want die zijn via videobeelden en statistieken nagenoeg bekend. “Ze willen weten wat voor jongens het zijn, welke persoonlijkheden ze hebben en of ik denk dat ze kunnen aarden in Spanje”, zo verklaart Maduro.

EK voetbal afwachten, dus geen wintertransfer

Het contract van de groeibriljantjes loopt tot medio 2023 en da’s dus nog een aardig lange tijd. Dat gevoegd bij hun nieuwe status als international en de tweede plek van AZ in de Eredivisie zal de prijs lekker opdrijven. Daardoor zullen vanzelf ook weer diverse clubs afhaken. Sowieso lijkt een transfer in de winterstop niet erg reëel, ook omdat zowel spelers als geïnteresseerde clubs eerst Euro 2020 willen afwachten.

Geen ADO: Steijn wacht op olieflappen

Maurice Steijn, onlangs ontslagen bij Al Wahda, wil best terugkeren naar een club in de Eredivisie. Het probleem is dat de financiële zaakjes daar in Abu Dhabi nog niet zijn afgerond. Plat gezegd: Steijn wacht op zijn poen en wil zich niet eerder aan een andere club verbinden.

En dus vond ADO Den Haag het nodig om officieel te verklaren dat Steijn, dat wel voor enkele gesprekken naar de duinstad kwam, niet als nieuwe trainer wordt aangesteld. Het gaat qua persberichten erg, heel erg druk worden als clubs voortaan ook gaan mededelen wie allemaal niet wordt aangetrokken.

Back To Top