Skip to content

sc Heerenveen – Vitesse Eredivisie | Vandaag om 20:00 uur speelt Heerenveen thuis tegen Vitesse. De thuisploeg heeft uit veertien speelronden 21 punten gehaald, goed voor plek zeven, terwijl de gasten er 23 hebben en daarmee plek vijf verdienen.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

sc Heerenveen – Vitesse Eredivisie

De afgelopen weken bewegen de clubs zich echter in uiteenlopende richtingen. Uit de vorige zes wedstrijden in de Eredivisie haalde SC Heerenveen elf punten, de Gelderse club slechts zes. Na vier nederlagen op rij zweeft dat ene gevreesde woord door de catacomben van de Gelredome: crisis. Want alhoewel Vitesse sterk aan dit seizoen begon, waren er toen al twijfels over het gebrek aan creativiteit en de wellicht iets te ‘Russische’ visie van trainer Leonid Slutsky.

Valt Vitesse verder terug?

En inderdaad, kijken we naar de kwaliteit van de kansen die Vitesse afdwingt (wat statistisci ‘expected goals’ noemen), dan doen negen clubs het tot nu toe beter. Bovendien heeft Vitesse in realiteit meer goals gemaakt dan verwacht kon worden (vier) en er minder tegen gekregen (twee) dan dit model voorspelde; dus een verdere terugval is niet ondenkbeeldig.

Onderlinge resultaten Heerenveen – Vitesse

Heerenveen mist Jan Ras voor deze wedstrijd, Vitesse doet het zonder Jamal Blackman, Charly Musonda Jr., Oussama Tannaneen Hilary Gong. Vier van de vorige zes onderlinge ontmoetingen tussen Heerenveen en Vitesse leverden geen winnaar op, tweemaal stapte Vitesse juichend van het veld. Tel je de goals van die reeks bij elkaar op, dan is het saldo 7-13 . In vijf van de zes potjes kwamen beide clubs tot scoren. Thuis won SC Heerenveen nog wel een van de vorige zes confrontaties en verloor het er ook een (dus vier gelijk, saldo 8-9).
.
Heerenveen is elf thuiswedstrijden in de Nederlandse competitie ongeslagen, Vitesse zit dus in een vervelende reeks van vier nederlagen, waarbij bovendien de ploeg ook al bij rust tegen een achterstand aan keek. Heerenveen heeft vier keer minstens twee tegengoals gekregen, Vitesse zeven maal. De Friezen verloren weliswaar afgelopen weekend met 2-1 van PSV, maar kunnen moed putten uit de tweede helft, waarin ze ondanks een achterstand fel van zich afbeten en de betere waren.

sc Heerenveen – Vitesse voorspellen

Voorspelling Heerenveen – Vitesse | Heerenveen noteert bij bookmakers 2.25 voor de winst, gelijkspel 3.65 en winst Vitesse 2.90. De ‘draw no bet’ op Heerenveen heeft een quotering van 1.70, wat inhoudt dat bij winst van Heerenveen je 1.70 je inzet terugkrijgt en bij gelijkspel quitte speelt.

Back To Top