Skip to content

Zondag om 16.45 uur speelt Feyenoord in de Eredivisie tegen PSV. Met nog drie Eredivisie speelrondes te gaan staat PSV op plek twee en Feyenoord is de nummer drie. Het onderlinge verschil is zeven punten.

Wint Feyenoord in eigen huis, dan is er nog een kansje om de tweede plek af te pakken van de Brabanders. En dan is de titeldroom over voor PSV. Ajax heeft namelijk vier punten meer. De voetbal bookmakers zien Feyenoord ondanks de zware wedstrijd van donderdag als favoriet. Check wedden op Eredivisie voor de (hoge) quotering.

Feyenoord – PSV: weinig voorbereidingstijd

Vanavond moet Feyenoord nog de return in de halve finale van de Conference League spelen. Een duel dat de hele week natuurlijk de hoofden en harten van de spelers en het Legioen heeft geboeid. Deze wedstrijd tegen PSV komt wel erg snel na die return, zodat er zowel mentaal als fysiek niet zoveel voorbereidingstijd rest. Al hoeft dat niet per se een cruciale factor te zijn.

Het is de club trouwens gelukt om dit duel wat later op de middag te spelen, wat meer een psychologisch effect heeft, dan dat die twee uurtjes echt iets uit zullen maken.

Succes Conference League gaat doorwerken

Oud-PSV’er Björn van der Doelen hoopt en verwacht dat de Europese succesreeks van Feyenoord gaat doorwerken in deze pot. “Als PSV speelt zoals in de bekerfinale, met overwinningsdrang en scherpte, dat kan zoiets net het verschil maken. Natuurlijk is Feyenoord ook met de competitie bezig, maar een Europese avond is wel echt anders.”

Voetbal voorspellen?

Zwakke score PSV in de Kuip

Feyenoord won drie van de vorige zes ontmoetingen met PSV en drie keer werd het een gelijkspel. Een zwakke score dus voor PSV de laatste jaren. In De Kuip won Feyenoord zelfs vijf van de vorige zes ontmoetingen en glipte PSV in 2018 terug naar huis met een 1-3-zege. Het doelsaldo over die zes duels is 13-7.

Feyenoord – PSV voorspellen

Feyenoord heeft in zijn vorige zes speelrondes in de Eredivisie telkens minstens twee goals gemaakt. PSV heeft negen van de laatste tien speelronden winnend afgesloten. In tien van de twaalf laatste speelrondes vielen er bij wedstrijden van PSV minstens drie goals. Zie voetbal weddenschappen voor de beste bets dit weekend.

Back To Top