Skip to content

Eredivisie AZ – Ajax voorspellen? Zie wedden op Eredivisie voor de laatste odds | Zondag om 14:30 uur speelt AZ in Alkmaar tegen Ajax. Met een beetje geluk zou dit de kampioenswedstrijd kunnen worden voor Ajax.

De Amsterdammers moeten dan winnen en later op zondagmiddag moet PSV dan verliezen van Feyenoord. In dat geval wordt het gat tussen Ajax en PSV zeven punten, met nog twee rondes op het speelschema te gaan.

Wordt AZ – Ajax de kampioenswedstrijd van 2022?

Maar realistisch gezien hoeft Ajax niet eens echt te hopen op een nederlaag van PSV. Want als de onderlinge marge op vier punten blijft staan, dan zal de huidige landskampioen dat in de laatste twee rondes van het speelschema Eredivisie toch ook niet laten glippen? Al is de taak om van AZ te winnen makkelijker gezegd dan gedaan, want de Alkmaarders strijden nog om plek vier (Twente heeft drie punten meer) en hebben de afgelopen jaren wel wat succesjes geboekt tegen Ajax.

AZ thuis gaat prima

Thuis won AZ twee van de vorige zes ontmoetingen met Ajax en wonnen de Amsterdammers er vier. Eind 2021 won AZ nog in Amsterdam met 1-2 van Ajax. Thuis gaat het prima met AZ in de Eredivisie, dat 18 van de vorige 22 speelronden in het AFAS Stadion won. Anderzijds heeft Ajax in de drie vorige uitduels tegen AZ geen enkele tegengoal gekregen.

Voetbal voorspellen?

Landstitel Ajax met minder glans

Verovert Ajax in de komende Eredivisie speelrondes inderdaad de landstitel, dan is het er toch eentje met niet zoveel glans. Na de winterstop ontbrak de sprankeling in het spel en was het Europese avontuur ook snel over. Volgens sommigen weegt de absentie van Antony zwaar, de Braziliaan die met een flitsende actie matches kon openbreken, en met zijn soms wat aanstellerige gedrag ook de boel op kon zwepen.

De tactiek van Pascal Jansen

AZ-trainer Pascal Jansen liet al wat van zijn plannen doorschemeren. “Ajax valt met heel veel mensen aan en die moeten ook verdedigd worden, dan is het niet ondenkbaar dat we met vijf verdedigers gaan voetballen”, zei hij. “We gaan ook proberen Karlsson dichtbij Pavlides te laten spelen, om ook aanvallend in onze kracht te komen. We hebben dat in de competitie ook goed uitgevoerd, Ajax zit in een mindere fase en dat proberen we te benutten.”

Back To Top