Skip to content

Feyenoord lijkt op weg te zijn naar het Eredivisie kampioenschap, terwijl de strijd tegen degradatie intensiever dan ooit is.

Terwijl FC Groningen en Cambuur Leeuwarden al gedegradeerd zijn, vechten vier andere clubs nog tegen die ongewenste zestiende plek, die play-offs voor promotie/degradatie betekent.

Speelschema Eredivisie >

De huidige stand van zaken plaatst Excelsior op de zestiende plek, terwijl FC Emmen, FC Volendam en Vitesse zich nog steeds in de gevarenzone bevinden.

Echter, de aandacht ligt vooral bij Feyenoord, dat aanstaande zondag in de eigen Kuip kampioen kan worden. “Feyenoord heeft dit seizoen een dominante reeks neergezet en staat op het punt om voor de tweede keer in de clubhistorie de Eredivisietitel te winnen met nog minstens twee speelrondes te gaan,” aldus een bron dicht bij het team.

De Rotterdammers pakken bij winst op Go Ahead Eagles voor de elfde keer de Eredivisietitel en voor het eerst sinds 2017.

De kracht van Arne Slot’s leiderschap

Dit zou vooral het kampioenschap van coach Arne Slot zijn. Slot heeft na een zomer van leegloop een hechte ploeg gesmeed die voor elkaar wil strijden en tot het laatste moment doorgaat. “Wanneer Feyenoord dit Eredivisieseizoen achterkwam, twijfelde waarschijnlijk niet veel fans of het wel goed zal komen,” merkte onze bron op.

Feyenoord heeft dit seizoen al 24 punten in de competitie na een achterstand weten te pakken, een indrukwekkende prestatie.

Onrust rond de play-offs

Terwijl het seizoen zijn climax nadert, is de jacht op een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League nog in volle gang. De teams die momenteel de vijfde tot en met achtste plaats in de Eredivisie innemen, maken zich op voor een hevige strijd.

De race om de felbegeerde laatste plek in de play-offs blijft onbeslist, met RKC, sc Heerenveen en NEC die allemaal in een spannende positie verkeren, gescheiden door slechts drie punten.

Dreiging van degradatie

Ondanks de strijd om de topplaatsen, blijft de dreiging van degradatie een aanwezige zorg voor de clubs onderaan de Eredivisie. Momenteel staat Excelsior op de ongewenste zestiende plek, met FC Emmen, FC Volendam en Vitesse niet ver daarachter.

Vitesse, dat momenteel op de dertiende plek staat, heeft de kans om dit weekend een grote stap richting veiligheid te zetten met een wedstrijd tegen het al gedegradeerde Cambuur.

Onzekerheden in de Keuken Kampioen Divisie

In de Keuken Kampioen Divisie wordt ondertussen de jacht op promotie voortgezet. Almere City is al zeker van deelname aan de play-offs dankzij een periodetitel, terwijl Willem II dit weekend ook een periodetitel kan pakken. De Tilburgers moeten zelf winnen en hopen dat Heracles Almelo verliest en Jong Ajax niet wint.

Er staan dus zowel in de Eredivisie als de Keuken Kampioen Divisie nog genoeg op het spel, met de jacht op promotie, de strijd om degradatie en het mogelijke kampioenschap van Feyenoord als hoogtepunten van dit weekend. Zoals altijd zal de tijd leren hoe deze strijden zich zullen ontvouwen.

Maar één ding is zeker: de spanning in de Nederlandse voetbalcompetitie blijft onverminderd hoog.

Back To Top