Skip to content

Donderdag om 21.00 uur speelt Feyenoord uit tegen Marseille in de halve finale van de Conference League. In Rotterdam won Feyenoord de heenwedstrijd met 3-2.

Krijgen we weer een Nederlandse club in een Europese bekerfinale? Zal het echt gebeuren? De laatste keer was in 2017, toen Ajax het in de Europea League-finale niet redde tegen Manchester United (2-0). En de laatste keer dat een Nederlandse club wel een Europese prijs pakte, was Feyenoord zelf, dat in 2002 de UEFA Cup veroverde.

Marseille – Feyenoord Conference League

Zit Marseille al helemaal met het hoofd bij deze return, is de ploeg simpelweg te pakken of moeten we niet al te veel lezen in de harde nederlaag van afgelopen weekend? In de Franse Ligue 1 kwam Peter Bosz met Lyon op bezoek in het Stade Vélodrome: 0-3. Kanttekening is dat trainer Sampaoli zijn basiself ten opzichte van de Conference Leauge wedstrijd tegen Feyenoord behoorlijk overhoop had gegooid.

Pressie

Sampaoli wist trouwens de vinger op de zere plek te leggen na Feyenoord overwinning. “ We wilden hun pressie vermijden, maar we kwamen er niet onderuit. Pas in de tweede helft hadden we de controle”, zei hij. Kortom, volop pressen weer!

Conference League finale Feyenoord in zicht?

In de Eredivisie won Feyenoord afgelopen weekend met gemak van Fortuna Sittard. Trainer Arne Slot gaf na afloop aan dat de club had geprobeerd de KNVB te bewegen om het duel te schrappen. Dat lukte dus niet. Wel besloot Slot om zo snel als verantwoord was basisspelers als Cyriel Dessers, Orkun Kökcu, Luis Sinisterra en Guus Til eruit te wisselen.

Marseille is bij bookmakers favoriet om de wedstrijd te winnen (je ontvangt 2.10 x je inleg bij een goede voorspelling) maar Feyenoord is @1.44 favoriet om naar de finale te gaan. Wedden op winst Feyenoord donderdag noteert 3.25, gelijkspel heeft een quotering van 3.75. Lees wedden op Eredivisie voor meer over inzetten op sport.

Sandro Schärer scheidsrechter Marseille – Feyenoord

Voordat de return begint wordt er een minuut stilte in acht gehouden. Dat heeft te maken met de herdenking van de Furiani-ramp, op 5 mei 1992. Daarbij kwamen er 18 mensen om het leven bij de bekerwedstrijd tussen Bastia en Marseille. Dat gebeurde nadat een tribune bezweek. Om die reden wordt erop 5 mei nooit gespeeld in de Franse competitie.

De scheids is een broekie van 33 jaar, de Zwitser Sandro Schärer. Hij heeft dit seizoen tien Europese duels in de hoofdfase van de Champions League en Europa League gefloten.

Back To Top