Skip to content

Deze week staan de twee halve finales op het Beker programma: dinsdag om 20.00 uur speelt Spakenburg thuis tegen PSV, woensdag om 20.00 uur is Feyenoord in De Kuip de gastheer voor Ajax. Kortom, de Klassieker staat voor de tweede keer in korte tijd op het menu!

Halve finale KNVB Beker Spakenburg – PSV

Spakenburg is de derde amateurclub in de geschiedenis die het lukte om bij de laatste vier van het bekertoernooi te komen. VVSB flikte het in 2016 en IJsselmeervogels in 1973. De nummer tien van de tweede divisie kwam zover dankzij overwinningen op DOVO (0-1), FC Groningen (2-3), Katwijk (1-1, winst na penalty’s) en FC Utrecht (1-4).

Nu staat PSV dus in de weg richting een nog grotere sensatie.

PSV: alle pijlen op bekertoernooi

De Brabantse club beleeft een wisselvallig seizoen, of eigenlijk gewoonweg een tegenvallend seizoen. In Europa was het voor PSV snel definitief klaar, nadat het eerst al niet lukte om de groepsfase van de Champions League te bereiken (tegen Rangers). Dat PSV niet de nieuwe Nederlandse kampioen gaat worden staat ook al maanden vast. Dus ja, dan maar alle pijlen op het bekervoetbal.

Onderweg naar de halve finale rekende PSV in de bekerwedstrijden af met met Sparta (1-2), FC Emmen (3-1) en ADO Den Haag (3-1). In 2010 speelden deze clubs ook in de beker tegen elkaar. PSV won thuis met 3-0.

Beker klassieker Feyenoord – Ajax

Het is de 22e keer dat de Klassieker in bekerverband wordt gehouden. Ajax won elf van die duels, Feyenoord negen. De laatste keer was vier jaar geleden toen Ajax won met 3-0 door goals van spelers die er allemaal niet meer zijn (Tagliafico, Donny van de Beek, Matthijs de Ligt).

Feyenoord Eredivisie kampioen

Feyenoord staat inmiddels in de competitie acht punten los van Ajax. Voor de Amsterdammers is de beker, net als bij PSV, nog de enige kans om iets over te houden aan dit seizoen want we mogen toch wel stellen dat Feyenoord vrij zeker de Eredivisie gaat winnen, gezien er nog maar zeven speelrondes zijn.

Wedtip Feyenoord – Ajax

Aan de kant van de Rotterdammers ontbreken de geblesseerden Lutsharel Geertruida en Quinten Timber. Vorige maand won Feyenoord in Amsterdam met 2-3. Bij de bookmakers is Feyenoord favoriet voor de winst. Onze wedtip voor deze wedstrijd is ‘Feyenoord wint en Beide Teams Scoren’.