Skip to content

Vandaag, woensdag 25 mei 2022, begint om 21.00 uur in Tirana de Conference League finale Roma – Feyenoord. Het tactische verhaal lijkt vooraf te zijn dat Roma-trainer Jose Mourinho zijn mannen de opdracht geeft in te zakken en de bal aan Feyenoord te laten, wachtend op klunzig balverlies op een gevaarlijke plek.

Zal Feyenoord-trainer Arne Slot bij balbezit van Roma kiezen voor massaal en hoog druk zetten, of ook veel man achterin willen houden? Hoe dank ook, bij de voetbal bookmakers is Roma favoriet….

AS Roma – Feyenoord finale Conference League

De Feyenoord selectie is fit en de verwachting is dat Justin Bijlow vanavond op doel staat. Jens Toornstra valt buiten de boot: “Ik heb pech gehad met blessures en het team dat heeft gespeeld, heeft het heel goed gedaan. Het is vervelend, maar dat kan gebeuren in het voetbal.” Ingewijden verwachten deze twee basiselftallen:

Opstelling Feyenoord

Bijlow; Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Kökcü, Til; Nelson, Dessers, Sinisterra

Opstelling AS Roma

Rui Patrício; Karsdorp, Mancini, Smalling, Ibañez, Zalewski; Oliveira, Pellegrini, Cristante; Zaniolo, Abraham

Roma – Feyenoord

Het boeiende aan Europese bekertoernooien is dat vaak twee clubs tegen elkaar aantreden die dat nog nooit, of heel weinig, of alleen lang geleden hebben gedaan. Zo is dat ook bij deze Serie A- en Eredivisieclub. In februari 2015 troffen ze elkaar voor de laatste keer, in de Europa League. In Rome werd het 1-1 en in Rotterdam verloor Feyenoord met 1-2. Daardoor overleefde AS Roma die zestiende finale van het toernooi.

Voetbal voorspellen?

Verlies

Het is een wedstrijd waar Feyenoord-supporters vast niet graag aan terugdenken. Tussen de 54e en 60e minuut gebeurde van alles, maar ging het wel de kant van de Italianen op. Er waren twee rode prenten en tussendoor maakte Feyenoord de 1-1, maar met negen man is het lastig voetballen tegen een elftal, en in de zestigste minuut werd het 1-2.

Oud-Feyenoorder Rick Karsdorp nu bij Roma

Zo ongeveer iedereen in de twee spelersgroepen van toen is al lang weer ergens anders neergestreken, maar één man gaan we wel terugzien: Rick Karsdorp. Toen nog een Feyenoord-verdediger, nu achterin vaste gast aan de rechterkant bij de Romeinen. De man van de goals bij AS Roma is Tammy Abraham, een van de weinige Engelse spelers die naam maakt buiten de eigen Premier League. Jordan Veretout en Henrikh Mkhitaryan zijn de spelverdelers op het middenveld.

Justin Bijlow keept in Conference League finale

Bij Feyenoord zal vrijwel zeker Justin Bijlow starten, alhoewel de keeper na een blessure in maart geen minuten meer maakte. Captain Jens Toornstra valt vermoedelijk naast de boot.

De Italiaanse club is door de UEFA aangewezen als thuisspelende ploeg en mag dus ook zijn reguliere outfit voor thuiswedstrijden dragen. Feyenoord zal het grijs-gele tenue aantrekken.

Back To Top