Ga naar hoofdinhoud
Excelsior - ADO finale play-offs: de Kralingers favoriet in heenduel

Vandaag om 20.00 uur spelen Excelsior en ADO Den Haag de finale van de play-offs voor promotie. De return is zondag. De winnaar van deze duels speelt volgend seizoen in de Eredivisie, de verliezer blijft in de Eerste Divisie.

#ad
Bet365
Nieuwe klanten
Tot wel €100 in wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, Loketkansspel.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen.

Excelsior – ADO finale play-offs

Beide clubs kwamen overtuigend door de halve finale heen. ADO Den Haag won tweemaal van FC Eindhoven: 2-1 en 1-2. Excelsior had nog minder moeite met Heracles: 0-3 en 3-1. Daardoor is Heracles Almelo gedegradeerd vanuit de Eredivisie naar de Eerste Divisie. De laatste jaren hebben de eredivisieclubs in de nacompetitie het erg lastig, terwijl de trend daarvoor juist een tijdje was dat ze het wel redden.

Excelsior – ADO onderling in eerste divisie

De twee keer dat deze clubs elkaar tegenkwamen in de competitie, won tweemaal de gast. ADO ging in oktober 2021 met 0-2 onderuit in eigen huis, Excelsior verloor eind januari in Rotterdam met 2-3. Toen zat Excelsior sowieso in een zwakke periode, waarin uit zes Eerste Divisie-duels maar twee punten werden gehaald, en het ook fout ging in de KNVB Beker, tegen Groningen.

Matig

Het laatste stukje van de competitie was trouwens ook erg matig bij Excelsior, dat uit de laatste zes wedstrijden maar vier punten pakte. Maar dat zal wel deels samenhangen met de opzet van die competitie. Degraderen kan toch niet en direct promoveren zat er tegen die tijd al niet meer in voor Excelsior. Gezien er wel een periodetitel op zak was, kregen de potjes een vriendschappelijke aard.

Voetbal voorspellen?

Topscorer Thijs Dallinga

Daarnaast is spits Thijs Dallinga minder gaan scoren na de winterstop. Maar nu in de play-offs staat de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie er weer. Ook ADO heeft een veelscorende spits in huis: Thomas Verheijdt.

Excelsior thuis favoriet voor de winst

Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen schat de verhoudingen zo in: “Fysiek zijn ze sterk en ze hebben individuele kwaliteit, met ook een paar ervaren spelers in de selectie. En het is daar volle bak met hun thuispubliek. Het zal aan elkaar gewaagd zijn.”

De scheids bij de heenwedstrijd is Dennis Higler.

De voetbal bookmakers noteren Excelsior favoriet voor deze wedstrijd, zie wedden op Eredivisie voor quoteringen en meer.

#ad
Bet365
De nummer een voor sport

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, Loketkansspel.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen.
Back To Top