Skip to content

Zondag om 18.00 uur speelt ADO Den Haag tegen Excelsior. Het is de return van de finale van de play-offs, oftewel de nacompetitie. In Rotterdam werd het afgelopen dinsdag 1-1. Alles lijkt dus nog mogelijk. Lees ook: AZ en Excelsior winnaars play offs 2022 na boeiende wedstrijden.

Finale play offs

Ook die andere play-offs, die om Europees voetbal, is in de laatste fase aanbeland. Donderdag speelde Vitesse in Arnhem tegen AZ. Het werd 2-1 voor de Gelderse club. De winnende treffer werd gemaakt door Loïs Openda. Vijf minuten voor tijd kon de Belgische aanvaller juichen. Een afscheidscadeau, want hij gaat Vitesse na dit seizoen verlaten.

Play offs Europees voetbal AZ – Vitesse

Openda was ook betrokken bij de openingstreffer: hij gaf de assist op Thomas Buitink. Jordy Clasie maakte de 1-1 na een afgeslagen corner. En toen kwam dus Openda’s moment, dat ervoor zorgt dat Vitesse in Alkmaar alleen maar niet hoeft te verliezen. Want daar winnen blijkt lastig: sinds 2009 heeft AZ niet meer in eigen huis van de Arnhemmers verloren.

Eredivisie play offs finale ADO – Excelsior

Terug nu naar ADO Den Haag en Excelsior. ADO-trainer Giovanni Franken schat de zaken precies in hoe ze zijn na de 1-1: “We hebben allebei fiftyfifty-kans om volgend seizoen in de Eredivisie uit te gaan komen. We moeten er vol voor gaan. We voelen ons nog steeds goed en fris.”

ADO Den Haag stug en lastig

Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen weet na de onderlinge ontmoetingen in de competitie en nu weer in de nacompetitie wel wat hij kan verwachten van de Haagse club. “ADO Den Haag is een stugge en lastige ploeg”, zegt hij. “Je houdt er rekening mee op de training. De intensiteit is niet hoog. Het is puur herstellen. Zondag moeten we weer knallen.”

Play offs voorspellen

ADO Den Haag eindigde vorig jaar in de Eredivisie stand als de nummer 18 en degradeerde direct naar de Eerste Divisie. Het seizoen begon moeizaam, met puntenaftrek omdat de begroting niet helemaal op orde was. Dat is allemaal verleden tijd en in februari 2022 werd de club eigendom van ondernemer David S. Blitzer (via Bolt ADO Den Haag).

Krijgt deze wederopstanding een mooi slot, of zien we Excelsior terug op het hoogste niveau. Niet ondenkbaar, want met Thijs Dallinga op het veld lijken goals zeker.

Back To Top