Skip to content

Zondag om 14:30 uur speelt Vitesse – PSV in speelronde 6 van de Eredivisie. De Arnhemse gastheren staan derde en hebben twaalf punten uit vijf duels gehaald, PSV is koploper met dertien punten.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Vitesse – PSV: Tannane wordt node gemist

Oussama Tannane is voor dit duel geschorst en dat zal voor Vitesse een hoop schelen. De aanvallende middenvelder maakte twee goals tot nu toe en schoot aanzienlijk vaker op goal dan de aanvallers. Ook was hij de grootste leverancier van sleutelpasses, dribbels en crosspasses. En, zoals we zagen toen hij zijn schorsing opliep, doet hij ook driftig mee bij het uitdelen van tackles. Kortom, Tannane is de meest invloedrijke Vitesse-speler.

PSV spelers die het verschil maken

Bij PSV zijn er de afgelopen weken plots meerdere spelers gearriveerd die het verschil kunnen maken. Mario Götze, WK-winnaar met Duitsland in 2014, liet vorig weekend al na acht minuten zijn spelinzicht zien door een zwakke terugspeelbal van PEC af te straffen, Cody Gakpo en Donyell Malen hebben een venijnig schot in de benen, Philipp Max slingert vanaf linksback de bal gevaarlijk het strafschopgebied in en Eran Zahavi (die na de interlandperiode positief testte op corona) is een garantie voor goals.

PSV – Vitesse onderling

PSV won vier van de zes meest recente ontmoetingen met de Gelderlanders en speelde in die periode tweemaal gelijk. Tellen we de goals van die clashes bij elkaar op, dan is de stand 6-14. In vijf van de laatste zes competitiewedstrijden behield Vitesse een clean sheet, PSV won vijf van de laatste zes uitwedstrijden in de Eredivisie (vorig seizoen meegeteld).

Wie vervangt Oussama Tannane?

Dan komen we terug op de situatie rondom Tannane: wie zal trainer Thomas Letsch aanwijzen als zijn vervanger? De regionale krant De Gelderlander verwacht dat Filip Delaveris weleens de stand-in kan zijn. De Noor is echter nog maar net van een blessure teruggekomen, ontbeert wedstrijdritme en heeft eigenlijk ook nog niet echt laten zien wat hij in zijn mars heeft. De meest logische optie is om Armando Broja in te brengen, zodat een driemansvoorhoede ontstaat met ook Oussama Darfalou en Loïs Openda.


Wedden op Eredivisie | Vitesse staat op 3.15 voor de winst, gelijkspel op 3.90 en winst PSV op 2.08. We tippen dat Vitesse minder dan twee keer scoort @1.55.

Back To Top