Skip to content

Na de interlandbreak van afgelopen week, gaan we nu weer lekker verder met het programma Eredivisie. Met nog acht wedstrijden te gaan zitten we in de laatste fase van het seizoen.

In deze voorbeschouwing blikken we vooruit op de wedstrijd SC Cambuur – FC Emmen, de derby Sparta – Feyenoord en Go Ahead – Ajax.

Eredivisie ronde 27: kelderkraker Cambuur – Emmen

Onderin de Eredivisie ranglijst is de strijd om lijfsbehoud ontzettend spannend. Ook dit weekend is er een wedstrijd tussen twee concurrenten: SC Cambuur krijgt in eigen huis bezoek van FC Emmen.

Winnen een must

Cambuur staat laatste in de Eredivisie en heeft maar zestien punten, vijf minder dan FC Emmen die op een zestiende plek staan. Als Cambuur zich nog wil handhaven, dan zullen ze deze wedstrijd moeten winnen. Datzelfde gold in de vorige wedstrijd eigenlijk ook al, toen verloren ze echter met 4-1 van Excelsior. Excelsior had op dat moment al tien wedstrijden op rij niet meer gewonnen.

Nacompetitie voor FC Emmen?

FC Emmen sprokkelt de punten moeizaam bijeen dit seizoen. Ze staan dus op een zestiende plaats, wat nacompetitie zou betekenen. Er is maar twee punten verschil met Excelsior en drie met Vitesse. Van de laatste vijf wedstrijden wist Emmen er één te winnen, twee werden gelijk gespeeld en twee keer verloren ze.

Voorspelling SC Cambuur – FC Emmen

Beide ploegen hebben moeite met scoren. Zo wist SC Cambuur in 26 wedstrijden maar 20 goals te maken en Emmen 23. Wij verwachten dan ook dat dit een spannende wedstrijd zal worden, maar wel eentje waarin weinig gescoord zal worden.

FC Emmen (3.05)  is in onze ogen de lichte favoriet, maar een gelijkspel zit er ook dik in. De beste weddenschap voor deze wedstrijd is wat ons betreft ‘Onder 1.5 goals’ met een quotering van 3.30 bij Unibet.

Go Ahead Eagles – Ajax: verliezen is geen optie

Na de vorige ronde van het Eredivisie speelschema lijkt de titelstrijd wel beslist. Ajax verloor van Feyenoord, waardoor ze drie punten achter staan. Voor Ajax is de tweede plek echter ook nog niet binnen. Dit weekend nemen ze het op tegen een Go Ahead Eagles dat eigenlijk nergens meer om speelt.

Deventer speelt nergens meer voor

Go Ahead staat op een elfde plek, met 29 punten. Ze staan daarmee acht punten boven FC Emmen en vijf onder NEC die op een play off plek staat. Het lijkt er dus op dat Go Ahead nergens meer echt om speelt, al kunnen ze snel stijgen bij een paar overwinningen.

De ploeg uit Deventer is ontzettend wisselvallig. Ze wonnen de laatste wedstrijd van FC Utrecht, maar verloren daarvoor van Cambuur, speelden gelijk tegen Emmen en wonnen daarvoor weer van FC Twente.

Ajax moet tweede plek behouden

Ajax verloor in eigen huis de Klassieker waardoor ze nu zes punten achter staan op Feyenoord. Gezien zowel het Feyenoord- als het Ajax programma lijkt het niet waarschijnlijk dat daar nog verandering in gaat komen. Voor Ajax is het dus zaak om de tweede plek te behouden, zodat ze Champions League voorrondes kunnen spelen.

Op het programma staan onder andere nog wedstrijden tegen PSV, AZ, FC Utrecht en Twente te wachten. Ze weten dus dat ze tegen de kleinere clubs absoluut geen punten mogen laten liggen. Voor de wedstrijd tegen Feyenoord was Ajax in goede doen, de ploeg scoort weer veel en geeft ook steeds minder weg.

Eenvoudige zege Ajax voorspellen

Go Ahead kreeg in de Eredivisie al 44 goals tegen en Ajax weet steeds makkelijker het net te vinden. We verwachten dan ook dat de Amsterdammers hier een eenvoudige overwinning gaat behalen. We gaan voor de weddenschap Ajax -1 goal met een odd van 2.00.

Derby Sparta – Feyenoord op weg naar kampioenschap

Op zondag wordt de Rotterdamse derby Sparta – Feyenoord gespeeld. Beide ploegen doen het uitstekend dit seizoen. Feyenoord lijkt kampioen te worden, maar misschien nog wel knapper is de zesde plaats van Sparta.

Instorten

Sparta won zijn laatste drie wedstrijden op rij, maar dat was wel tegen FC Emmen, Vitesse en Excelsior. Zeker geen hoogvliegers op de ranglijst. Daarvoor verloren ze met 0-3 van FC Utrecht en met 4-0 van Ajax. Sparta kreeg maar weinig goals tegen dit seizoen, maar tegen sterkere tegenstanders kan het ook zomaar ineens instorten.

Feyenoord mag geen punten laten liggen

De Klassieker werd door Feyenoord gewonnen met 2-3. Voor het eerst in 17 jaar wonnen ze weer eens in Amsterdam. Dit moet de club een enorme boost geven om nu de titel ook echt binnen te slepen.

De uitwedstrijd naar Sparta is op papier de moeilijkste van de laatste acht wedstrijden. Tussendoor heeft Feyenoord natuurlijk ook nog Europese verplichtingen en de halve finale van het de KNVB beker programma tegen Ajax zit er ook aan te komen. Toch zullen ze de focus vol op de wedstrijd tegen Sparta hebben. Omdat zoals gezegd dit de lastigste wedstrijd tot het einde van het seizoen is. Laten ze hier punten liggen, dan wordt de voorsprong ineens nog maar drie punten en dan weet je niet hoe het gaat lopen.

Beste weddenschap voor Sparta – Feyenoord

Wij verwachten dat Feyenoord hier gewoon gaat winnen. De ploeg zit in een fantastische flow en lijkt onoverwinnelijk. Ook als de wedstrijd moeizaam gaat, weten ze het uiteindelijk wel over de streep te trekken. Gezien de resultaten van Sparta tegen grotere clubs verwachten we dat Feyenoord hier zonder veel moeite de drie punten mee naar huis gaat nemen. De beste weddenschap is ‘Feyenoord wint en Sparta minder dan twee goals’ @1.80 op ⤵

Back To Top