Skip to content

Zondag om 12:15 uur speelt Fortuna in Sittard tegen FC Groningen. De Limburgse club heeft nog geen enkele zege geboekt, de Groningse gasten staan zevende in de Eredivisie met ook zeven punten.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Fortuna Sittard – FC Groningen Eredivisie zondag

Fortuna Sittard kon zich in de eerste vier speelronden van het programma nog achter het excuus verschuilen dat ze tegenstanders troffen waartegen een zege sowieso niet in de lijn der verwachtingen ligt. Maar in de vorige speelronde trof Fortuna het ook niet van kwaliteit overlopende FC Emmen – en ook toen was het niet heel best wat Fortuna liet zien. Na 20 minuten stonden de Limburgers voor, maar Emmen kon nog op 2-2 komen en had meer verdiend.

Lange ballen Fortuna Sittard

Een van de statistieken waarmee je herkent dat spelers van een club relatief weinig technische bagage hebben, of amper als team fungeren, is het aantal lange ballen per wedstrijd. Fortuna Sittard doet dat 77 keer per duel en alleen Emmen en, jawel, FC Groningen doen dat vaker. Het is vaak de enige manier om onder de druk uit te komen. Had Fortuna nou sterkere backs of flankspelers, dan zou het spel nog zijwaarts verplaatst kunnen worden, maar bij de Sittardse spelers gaat 31 procent van de aanvallen recht door het midden – het hoogste aantal van de hele Eredivisie.

Weer invalbeurt Arjen Robben?

Aan de kant van FC Groningen is De Grote Vraag natuurlijk: komt Arjen Robben weer in het veld? Hij pakte een klein half uur mee in het doelpuntloze gelijkspel tegen Utrecht en raakte in die tijd de bal 17 keer aan. Tienmaal gaf hij een pass (waarvan er zes aankwamen), tweemaal ging hij een dribbel aan, eenmaal voerde hij een tackle uit en ook verloor hij eenmaal de bal. Nog geen adembenemende capriolen dus, maar hij was best bedrijvig en een rol als invaller zal hem gezien zijn fysieke fragiliteit vermoedelijk het best blijven liggen.

Voorspelling Fortuna Sittard – FC Groningen

Groningen won drie van de zes laatste onderlinge duels en verloor er een (totale doelsaldo 4-9). De kanttekening is dat deze twee elkaar van 2002 tot 2018 niet meer tegenkwamen, dus die cijfers zijn een tikje verstoft. Vorig seizoen won Fortuna Sittard thuis met 1-0 van FC Groningen.

Fortuna staat voor winst genoteerd op 3.10, gelijkspel @3.40 en FC Groningen @2.32. Dit zijn geen makkelijk scorende teams, we tippen ‘onder 2,5 goals’ op 1.87.

Back To Top