Skip to content

Zaterdag 24 oktober om 20:00 uur staat in Eredivisie speelronde 6 PEC Zwolle – Willem II op het programma. De Overijsselse club staat tiende en heeft na vijf speelronden vijf punten, de Tilburgers staan twaalfde en hebben een punt minder.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

PEC Zwolle – Willem II Eredivisie speelronde 6

Voor PEC Zwolle is dit zo ongeveer de seizoensouverture die je kon verwachten. Nederlagen tegen Feyenoord en PSV, een verrassend puntje afgesnoept van AZ, een klinkende zege op Sparta, een teleurstellend gelijkspel tegen RKC. Wisselvalligheid troef dus, maar dat hoort bij middenmoters, en nadat PEC vorig seizoen gevaarlijk dicht tegen de degradatiezone aanschurkte, is die middenmoot bevolken al een hele opluchting voor de Zwollenaren.

Willem II wil meer dan middenmoot

Maar voor Willem II is de middenmoot absoluut niet de geambieerde plek, nadat Adrie Koster en zijn mannen vorig seizoen (dat afgebroken werd vanwege de coronapandemie) als vijfde beëindigden. Misschien zitten er iets te veel pingelaars in het team, want Willem II scoort qua dribbels per duel met elf na Ajax de hoogste score in de Eredivisie.

Goedkoop trucje PEC-trainer John Stegeman

Ondertussen moet PEC-trainer John Stegeman de band met zijn spelersgroep herstellen. Regel een van het trainersvak is toch om naar buiten toe je mannen in bescherming te nemen, dan kun je intern ellenlange donderpreken houden en er op los tieren. Maar na het gelijkspel tegen RKC liet Stegeman zich een beetje gaan. “Wat ik dacht? Welke slaapkop let er niet op?”, zo liet hij optekenen, en ook had hij het nog over ‘onze afspraken niet nakomen’. Dat is een toch heel goedkoop trucje om te zeggen: ik, de trainer, had perfecte plannen gesmeed, maar die sukkels voeren het niet goed uit. Maar misschien was er wat mis met je plannen, John?

Voorspelling PEC Zwolle – Willem II

Willem II won vier van de laatste zes clashes met PEC Zwolle en verloor er eentje. Het doelsaldo van die zes matches is 6-11. In Zwolle wist PEC nog wel twee van de laatste zes bezoekjes van Willem II winnend af te sluiten, versus drie nederlagen (saldo 8-8).

In dertien van de vijftien laatste thuiswedstrijden op het programma Eredivisie van PEC Zwolle vielen er minstens drie goals. Willem II heeft vijf uitwedstrijden op rij in de competitie niet gewonnen.

PEC Zwolle noteert 2.43 voor de winst, gelijkspel noteert 3.65 en winst Willem II 2.75. We denken dat de PEC-trend van overs in thuisduels voortzet en tippen dus ‘over 2,5 goals’ op 1.68.

Back To Top