Skip to content

Ajax is kampioen, PEC Zwolle degradeert sowieso. Die twee zaken staan al vast als de 34e en laatste speelronde van de Eredivisie deze zondag lostbarst. Alle wedstrijden worden gelijktijdig gespeeld, vanaf 14.30 uur. Voetbal weddenschappen zijn nog volop mogelijk.

Voetbal voorspellen?

Laatste ronde Eredivisie: wie belandt in nacompetitie?

Wat nog wel spannend is en helemaal open ligt is welke clubs zeventiende en zestiende worden. De nummer zeventien neemt afscheid van de Eredivisie en zakt af naar de Eerste Divisie. De nummer zestien komt terecht in de jungle van de nacompetitie, waar het in de play offs promotie / degradatie tegen clubs uit de Eerste Divisie strijdt om een ticket voor het nieuwe Eredivisie-seizoen.

Willem II heeft het niet in eigen hand

Willem II is nu de nummer 17. Fortuna staat zestiende met twee punten meer dan de Tilburgers, Sparta is vijftiende met ook twee punten meer en een beter doelsaldo dan Fortuna. Willem II moet in de Eredivisie dit weekend thuis tegen FC Utrecht en is dan dus afhankelijk van de twee concurrenten onderin. Ze hebben het zoals het heet niet meer in eigen hand.

Heracles is de nummer 14, met 34 punten, en de ploeg uit Almelo sluit de competitie af met een pot tegen Sparta. De winnaar daarvan is veilig, de verliezer kan nog gegrepen worden door Willem II of Fortuna of beide.

Eredivisie stand: strijd om plek 8

Heracles speelt tegen Sparta (wat een kraker!) en Fortuna speelt bij en tegen NEC. De Limburgers hebben de pech dat NEC gemotiveerd aan de aftrap staat, want gezien de stand in de Eredivisie is NEC nog in de race voor een ticket voor de play-offs voor Europees voetbal.

Heerenveen, Go Ahead Eagles, FC Groningen en Cambuur hijgen in de nek van NEC. De Nijmegenaren moeten winnen. Heerenveen speelt tegen Go Ahead en FC Groningen tegen Cambuur. Dat rolt dus allemaal heel fijn uit de computer die dit Eredivisie speelschema aan het begin van het seizoen heeft uitgespuwd.

Europees voetbal FC Twente, Ajax, PSV en Feyenoord

Wat Europees voetbal betreft: Ajax begint in de groepsfase van de Champions League. PSV stroomt in de derde kwalificatieronde in en moet daarna, als die ronde wordt overleefd, de play-offs ook winnen. Feyenoord gaat naar de Europa League, maar het exacte instroommoment is nog onzeker. FC Twente gaat naar de derde voorronde voor de Conference League.

Back To Top