Skip to content

De Eredivisie zit erop, seizoen 2021/22 is ten einde gekomen. De laatste speelronde was voor iedereen een vervelend moetje, behalve eigenlijk voor de club die uiteindelijk de laatste plek in de Europese play offs greep. Dat was sc Heerenveen.

Eredivisie seizoen 2021-2022 afgelopen

Thuis won sc Heerenveen van concurrent Go Ahead Eagles (3-1) en de concurrent voor plek acht, NEC , verloor van Fortuna Sittard (0-1). Cambuur versloeg FC Groningen met 3-2, maar dat mocht niet baten, want de achterstand op sc Heerenveen bleef twee punten.

Degradatie Willem II, nacompetitie Heracles

Willem II versloeg FC Utrecht met 3-0. Maar de Tilburgers hadden het allemaal niet meer in eigen hand in de kelder van de Eredivisie. Fortuna Sittard won van NEC met 0-1 en Sparta versloeg Heracles met 1-3. Het resultaat van dit alles is dat Tilburg op plek zeventien eindigt en direct degradeert. Heracles is de nummer 16 van deze jaargang van de Nederlandse competitie. Dat betekent dat de ploeg uit Almelo in de nacompetitie moet knokken voor een extra jaartje Eredivisie.

Tilburg treurt

Kevin Hofland, trainer van Willem II, treurde. “Leegte, emotie, verdriet, er komt nu zoveel vrij”, prevelde hij. Of hij ook na de zomer nog voor de groep staat is de vraag. “Willem II is een mooie club met veel potentie om snel terug te komen”, zo blijft hij hoopvol.

Voetbal voorspellen?

Sparta handhaaft zich in Eredivisie

Sparta heeft de grootste Houdini-act uitgevoerd. Een paar weken terug stonden de Kasteelbewoners nog onderaan. Trainer Henk Fraser verdween na een conflict met de clubleiding, nadat zijn assistent op straat was gezet, en Maurice Steijn, die na de zomer al zou komen, stapte vervroegd in. Hij is gelijk de held. In 4 speelronden pakte hij met Sparta Rotterdam 10 punten.

Einde aan 4 jaar Ajax voor Erik ten Hag

Erik ten Hag is nu klaar bij Ajax en begint bij Manchester United. Maandag schijnt hij al naar Engeland te gaan om zich grondig voor te bereiden op de lastige nieuwe klus. Hoe kijkt hij terug op zijn Ajax-jaren? “Je maakt zoveel mee in de afgelopen 4 jaar”, aldus Ten Hag. “Er wordt veel van je managementkwaliteiten gevraagd. Dat maak je pas als het lastig wordt. Er zijn veel dingen die ik zo weer zou doen, want we zijn 4 keer kampioen geworden.”

Back To Top