Skip to content

Ondanks het gelijkspel tegen FC Utrecht (2-2) gaat het PSV voor de wind. De mannen van trainer Mark van Bommel hebben nu zes punten meer dan achtervolger Ajax en er heerst rust in Eindhoven. Dat is wel anders in Amsterdam en Rotterdam.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Ajax door ondergrens?

Ajax ging namelijk voor de tweede keer in de vier eredivisiewedstrijden die tot nu toe in 2019 plaatsvonden pijnlijk onderuit. Eerst was Feyenoord een genadeloze beul, ditmaal bleek Heracles in staat om zand in de zo geroemde aanvalsmachine te strooien. Het leidde tot de zoveelste foeterpartij van de Ajacieden.

Maar hoe vaak kan iemand dingen blijven bazelen over ‘door de ondergrens zakken’ en ‘dat kan echt niet op dit niveau’ zonder zijn geloofwaardigheid te verliezen?

Te weinig snelheid achterin

Matthijs de Ligt, aanvoerder van de nummer twee van vorig seizoen en vermoedelijk ook dit seizoen, nam na afloop weer diverse keren dat woordje ‘ondergrens’ in de mond. “Dit was heel ver door de ondergrens”, zo luidde ditmaal zijn variant.
Maar als je dat dit seizoen toch al een keer of vijf zegt, is het dan misschien zo, dat je je eigen ondergrens iets te hoog inschat? Is er bij Ajax, om maar eens iets te noemen, niet wat te weinig snelheid achterin, met mannen als De Ligt en Blind die er door de gemiddelde eredivisiespits vrij makkelijk uitgesprint worden?

Luuk de Jong klimt op topscorerslijst PSV

Dat Luuk de Jong aan zijn beste seizoen ooit bezig is zal door niemand worden weersproken. De kopsterke spits verbrak vorig weekend de grens van honderd goals voor PSV en dit weekend voegde hij er nog maar eens twee aan toe. Kijken we alleen naar zijn treffers in de Eredivisie, dan staat De Jong op 84 stuks. Daarmee staat hij op plek negen van de eeuwige ranglijst van de landskampioen.

Willy van der Kuijlen onaantastbaar

En als het een beetje meezit sluit hij dit seizoen af als nummer zeven, een positie die nu in handen is van Wim Kieft met 89 stuks. Nummer zes, Romario met 98 stuks, is ook niet helemaal veilig. Blijft hij nog een paar seizoenen de goals uit de losse pols schudden, dan is plek twee (Koen Dillen, 119) bereikbaar. Maar de toppositie is onaantastbaar: Willy van der Kuijlen met liefst 308 doelpunten.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen PSV kampioen

Wedden op Eredivisie voetbal dit seizoen? Verwacht je dat PSV deze marge niet meer uit handen geeft? Bookmakers zetten een quotering van 1.44 op een nieuwe landstitel voor PSV. Gokken op een titel voor Ajax levert je 2.62 x je inleg op. Geloof je in sprookjes, pak dan de 81.00 op Feyenoord.

Back To Top