Skip to content

Voetbal uitslagen Eredivisie. Weer heeft PSV zijn marge op Ajax verruimd, al zal er ook in Eindhoven wat chagrijn overheersen na het 2-2 gelijkspel uit tegen FC Utrecht. Ajax had immers de dag ervoor uit tegen Heracles een heel onverwacht slippertje gemaakt: 1-0.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Heracles – Ajax 1-0

Al jarenlang gaat het voor Ajax niet zoals gewenst tegen Heracles. Vorig seizoen hielden de Tukkers ook drie punten over aan het bezoekje van de Amsterdammers en eerder dit seizoen grepen ze een punt in de Johan Cruijff Arena (1-1). Ditmaal kwam Heracles Almelo na zeventien minuten via Mohammed Osman op voorsprong, wat gelijk de tweede en laatste zuivere doelpoging was van de thuisploeg.

Hakim Ziyech moet leren wachten

In de resterende 75 minuten had Ajax absoluut het beste van het spel en werd en vanuit alle gaten en hoeken op doel geschoten. Het mocht niet baten, ondanks bijvoorbeeld vijf pogingen van Klaas-Jan Huntelaar en de zoals altijd ook weer zeer driftige Hakim Ziyech, die echt eens moet leren om te wachten tot hij in een betere positie verkeert om af te vuren.

Zorgen richting duel Real Madrid

Woensdag speelt Ajax uit tegen Real Madrid. De grote zwaktes die werden vertoond tegen Heerenveen (4-4), Feyenoord (6-2) en nu dus Heracles doen het ergste vrezen voor het lot van de enige Nederlandse representant in een Europees bekertoernooi. Maar, zo sust trainer Erik ten Hag de boel: “De vorm is natuurlijk niet helemaal te sturen en kan er morgen ook weer zijn”.

FC Utrecht – PSV 2-2

De enorme overmacht die de bovenste twee van de Eredivisie voor de winterstop vertoonden is in 2019 verdwenen. Voor PSV is dit ook alweer het tweede misstapje in de vier speelronden die dit kalenderjaar werden gehouden. Verzachtende omstandigheden waren wellicht dat Hirving Lozano en Steven Bergwijn ondanks enige twijfels over hun fysieke gesteldheid wel aan de start stonden. Bergwijn leverde nog een assist, Lozano ging na 70 minuten naar de kant.

Mark van Bommel haakt handig in

Bij rust stond FC Utrecht met 2-0 voor, daarna hengelde Luuk de Jong (wie anders?) nog een puntje binnen. De onrust bij PSV blijkt ook uit de verhouding tussen totale schoten en zuivere doelpogingen: 23 van die eerste soort en slechts vier van de tweede. Maar voor Van Bommel was de comeback van zijn jongens natuurlijk een handige kapstok om na afloop op in te haken. “Er staat wel een team. We geven niet op, we gaan altijd door. Wat de tussenstand ook is”, aldus Van Bommel.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Uitslagen Eredivisie speelronde 21

Fortuna Sittard – Excelsior 4-1 (2-0)
FC Emmen – ADO Den Haag 3-2 (2-0)
FC Groningen – Vitesse 2-1 (1-1)
FC Utrecht – PSV 2-2 (2-0)
Heracles Almelo – Ajax 1-0 (1-0)
sc Heerenveen – PEC Zwolle 1-1 (1-1)
Feyenoord – De Graafschap 4-0 (1-0)
VVV-Venlo – Willem II 2-1 (1-0)
NAC Breda – AZ 0-3 (0-1)

Back To Top