Skip to content

Ajax – Real Madrid. Vandaag om 21:00 uur speelt Ajax in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam tegen Real Madrid, de titelverdediger van de Champions League. Herstel: de ploeg die drie keer achter elkaar won. Of nee: de schier onaantastbare club die vier van de vorige vijf edities won. Kortom, eigenlijk de zwaarste tegenstander van de mogelijke vijftien clubs waaraan de nummer twee van de Eredivisie in deze achtste finale gekoppeld had kunnen worden.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Ajax – Real Madrid Champions League

En toch. Toch waren er in december, toen de loting werd verricht, journalisten en voetbalexperts die slim en dwars wilden overkomen en daarom meenden dat het helemaal niet zo’n verkeerde loting is. Oké, er waren een paar verzachtende omstandigheden voor hun domme dwarsheid, zoals dat De Koninklijke op dat moment niet zo fantastisch draaide in de Spaanse Liga. Op dat moment had Real uit 16 speelronden maar 29 punten behaald, dus zelfs minder dan gemiddeld twee per match.

Real vele malen beter dan Ajax

Maar laten we het zo bekijken: de Spaanse competitie staat met kop en schouders bovenaan de UEFA ranking. Er zit niet eens een straatlengte, maar oceaan tussen La Liga en de Engelse Premier League, de nummer twee. Al jarenlang worden de Champions League en Europa League gedomineerd door Spaanse prijzenpakkers.

Dus zou het niet heel misschien zo kunnen zijn, dat ook de nummer vier van La Liga een tikje hoger ingeschaald moet worden dan de nummer twee van Nederland? Zeker als Real Madrid toen maar vijf punten minder had dan Barca, terwijl Ajax nu alweer zes punten achter PSV aanhobbelt?

Ajax kwakkelt in de Eredivisie

Ook was het vanzelfsprekend dat Real na het vertrek van Cristiano Ronaldo een nieuwe balans moest vinden. Die lijkt er nu te zijn: acht van de vorige tien duels zijn gewonnen, Karim Benzema maakte in zijn vorige zes duels zes goals en Lucas Vazquez plus Vinicius Junior doen fraaie dingen op de flanken.

Ondertussen heeft Ajax na de winterstop uit vier wedstrijden in de eredivisie slechts vier puntjes gepakt en stonden de Ajacieden afgelopen weekend, na de 1-0 nederlaag tegen Heracles, kibbelend op het veld en vol ongeloof en chagrijn voor de microfoons.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Ajax – Real Madrid voorspellingen

Ja, Ajax is twaalf duels op rij ongeslagen in Europa. Maar na de winterstop gaan de matches pas echt tellen. Real Madrid zegevierde in 13 van zijn 21 vorige Europese uitwedstrijden. En al zes keer op rij wonnen ze hun uitwedstrijd in de achtste finale van de Champions League. Gokken op winst Real Madrid levert je 1.93 x je inleg op en dat is best gul van de bookmakers. Gelijkspel noteert 3.95 en de quotering Ajax winst is 3.85. We tippen winst van Real of neem anders ‘minstens twee goals voor Real’ op 1.64.

Back To Top