Skip to content

Zondag om 12:15 uur speelt PEC Zwolle tegen AZ. De Alkmaarders staan op plek vier en hebben na 24 speelronden in de Eredivisie 43 punten verzameld, de gasten uit Overijssel staan vijftiende met 25 punten.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

PEC Zwolle – AZ Alkmaar

Het opmerkelijkste nieuws uit beide kampen was uiteraard dat PEC-trainer Jaap Stam is gestrikt als aanstaande nieuwe trainer van Feyenoord. Hij is nog maar net aan de slag bij PEC, sinds de winterstop om precies te zijn, en moet eerst maar eens proberen om de club uit de degradatieproblemen te krijgen. Na een vlekkeloze start als leider zit er nu de klad in: een punt uit de vorige drie matches. Nummer zestien Emmen heeft slechts een punt minder. Wel staat op het programma PEC Zwolle op 13 maart nog de uitgestelde wedstrijd tegen Ajax gepland.

De toppers van AZ

AZ heeft na het slippertje tegen Willem II de draad weer opgepikt en trakteerde Fortuna vorig weekend op vier goals (4-2). Verdediger Teun Koopmeiners solliciteert nadrukkelijk naar een debuut in Oranje later dit jaar, terwijl Calvin Stengs na lang blessureleed formidabel terugkeert. Kenners zien in hem een opvolger voor Hakim Ziyech, mocht hij Ajax verlaten. Ook de clubtopscorer is pas begin twintig: Guus Til heeft er negen achter zijn naam staan.

Onderlinge resultaten PEC – AZ

Drie van de vorige zes ontmoetingen gingen naar AZ Alkmaar en de andere drie bleven onbeslist. Het doelsaldo van die zes matches is bij elkaar opgeteld 5-19. Thuis wist PEC nog wel een van de laatste zes wedstrijden tegen de Noord-Hollanders te winnen, maar werd er driemaal verloren (totaal saldo 5-9). In al die zes wedstrijden kwam AZ minstens eenmaal tot scoren.

Weinig goals

In zeventien van de vorige negentien uitwedstrijden op het programma van AZ Alkmaar in de Eredivisie vielen er minstens drie treffers. Daarnaast heeft de Alkmaarse club in zes van zijn zeven vorige eredivisiematches minstens tweemaal doel getroffen. Toch is er een factor in dit treffen die juist wijst op niet zoveel goals: bij geen club komen er dit seizoen zo vaak minder dan drie goals voor dan bij PEC Zwolle (twaalf van de 23).

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

PEC – AZ Voorspellingen

Wedden op Eredivisie? AZ is bij de bookmakers favoriet met een quotering van 1.68, gelijkspel noteert 3.85 en winst PEC Zwolle staat op 4.70. Met deze noteringen loont het om de dubbele kans op PEC te pakken: inzetten op winst of gelijkspel voor de thuisploeg levert je 2.18 x je inleg op bij een goede voorspelling.

Back To Top