Skip to content

Eredivisie programma vandaag. Om 20:00 uur speelt FC Utrecht – FC Groningen. De thuisploeg staat na 24 speelronden op plek zes met 36 punten, de Groningers hebben vijf punten minder en staan achtste. Groningen heeft zich na de winterstop rap uit de problemen gespeeld en heeft uit de vorige zes duels dertien punten gehaald. Alleen AZ deed het in die periode beter.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Play-offs doel FC Groningen

Inmiddels lijkt het behalen van de play-offs voor Europees voetbal het realistische nieuwe doel voor de noordelijke club. Maar daar wil de van Ajax gehuurde spits Kaj Sierhuis niets van weten. “We hebben een lange tijd tegen de degradatiestreep gestaan. Daarom is het belangrijk om eerst maar eens helemaal weg te zijn van de staart van de competitie, om vervolgens verder te kijken”, aldus Sierhuis.

FC Utrecht heeft clubtopscorer nodig

FC Utrecht heeft vier speelronden op rij geen nederlaag geleden en herstelt zichzelf daarmee van een reeks van vier verliespartijen op rij. Nu is het zoeken naar een trefzekere aanvaller.

De goals worden in Utrecht gelijkmatig verdeeld over de hele ploeg. Op zich fijn natuurlijk, omdat er dan niet een te grote afhankelijkheid is van een speler, maar anderzijds is het ook nuttig om een clubtopscorer te hebben die er meer in heeft liggen dan de zes van Gyrano Kerk. Trainer Dick Advocaat gaat het wellicht weer proberen met Jean-Christophe Bahebeck, de Fransman die van de ene ziekte in de andere blessure rolt.

FC Utrecht – FC Groningen onderling

Beide clubs wonnen twee van de zes laatste onderlingen duels en speelden dus ook twee keer gelijk. Wel maakte FC Groningen in die periode wat meer goals: 8-11. Thuis pakte FC Utrecht in vier van de zes recente bezoeken van Groningen de volle buit en ging het eenmaal mis (saldo 11-9). Daar zaten overigens twee bekerduels tussen. Al met al heeft Utrecht slechts een van de dertien laatste thuiswedstrijden tegen FC Groningen verloren (in alle competities).

Absenties

Teamnieuws: Advocaat kan Cyriel Dessers, Emil Bergström en Simon Makienok vanwege fysieke klachten niet in het veld brengen. Bij Groningen is Ritsu Doan, de gehypte Japanner, de opvallendste afwezige. Hij is vanwege een schorsing niet inzetbaar.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen FC Utrecht – FC Groningen

Wedden op Eredivisie? FC Utrecht staat voor de winst op 1.76, gokken op gelijkspel levert je 3.85 x je inleg op bij een goede voorspelling en winst FC Groningen noteert 4.20. Nu Groningen in de lift zit en Utrecht geen echte goalgetter heeft tippen we minder dan twee goals voor de thuisploeg op 1.98 bij bookmaker Mr Green.

Back To Top