Skip to content

Zaterdag in de Eredivisie speelt om 19:45 uur ADO Den Haag tegen Heerenveen. Nummer twaalf ADO heeft na 24 speelronden in de Eredivisie twee punten minder dan nummer negen.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Blessures ADO – Heerenveen

Bij de Haagse club zullen Trevor David, Melvyn Lorenzen en Erik Falkenburg nog wat langer in de kamer van de fysiotherapeut moeten verblijven, voordat ze weer de kicksen om mogen binden. Ook Heerenveen is niet verschoond gebleven van wat lichamelijk ongemak; zo zullen Sherel Floranus, Stijn Schaars en Doke Schmid ontbreken.

Defensieve zwaktes Friezen

De Friese gasten weten het publiek altijd te vermaken. Het doelsaldo is 53-54, zodat het totale aantal treffers bij de 24 eredivisiewedstrijden uitkomt op 107. Reken het gemiddelde zelf maar uit, al is in een oogopslag duidelijk dat het extreem hoog is.

Ook heeft geen ploeg al zo vaak gelijk gespeeld: negen maal. Het maakt van sc Heerenveen een onvoorspelbare ploeg, maar het gemiddelde van 11,7 schoten voor en 16,1 schoten tegen per speelronde, doet vrezen dat in de komende weken er vaker momenten zullen zijn dat het niet meer lukt om de defensieve zwakte met veel goals te compenseren.

Gaat ADO weer kaarten pakken?

ADO heeft geen enkele van de zes vorige ontmoetingen gewonnen. Dat wordt dus wel weer eens tijd, al werden er in die periode nog wel twee gelijke spellen afgedwongen tegen de Friezen. Thuis won ADO Den Haag dan nog wel een van de laatste zes onderlinge confrontaties, tegenover drie nederlagen en een totaal doelsaldo van 5-9.

“Met open vizier spelen ze vaak op de aanval”, zo weet ook ADO-trainer Alfons Groenendijk over de aanstaande opponent. “Hun voorhoede is echt goed, met de tandem Vlap-Lammers en leuke spelers aan de zijkanten. Maar het is ook een feit dat ze ook de nodige goals tegen krijgen. Maar wij moeten vooral ons eigen ding doen.” Wat dat ding dan is? Toch vooral lange ballen geven, korte passes vermijden en aardig wat kaarten pakken (het derde hoogste aantal tot nu toe).

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

ADO Den Haag – sc Heerenveen voorspellen

Wedden op Eredivisie? ADO Den Haag staat bij de bookmakers op 2.50 voor de winst, gelijkspel noteert 3.50 en winst van Heerenveen 2.63. Gokken op ‘Over 2,5 goals’ levert je de genereuze notering van 1.63 x je inleg op en bij Heerenveenwedstrijden kan je net zo goed ‘over 3,5 kiezen’, ditmaal op @2.60. Je wint de weddenschap als er minimaal 4 doelpunten worden gescoord, ongeacht door welke partij.

Back To Top