Skip to content

De directie van Feyenoord heeft Jaap Stam aangewezen als nieuwe trainer. Dat wil zeggen: Giovanni van Bronckhorst maakt het huidige seizoen af, zodat in de zomer Jaap Stam zijn eerste dag in functie zal beleven. Momenteel is de ex-verdediger van onder meer PSV de trainer van PEC Zwolle, waar hij ook ooit voor uitkwam.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Jaap Stam nieuwe trainer Feyenoord

In praatprogramma’s was het een geliefd onderwerp: wie o wie zou Feyenoord moeten aanstellen als opvolger van Gio? En andersom, welke trainer wil nou zijn vingers branden aan de club die de aansluiting met PSV en Ajax kwijt is en die maar geen beslissing kan nemen over de aanpak van de verouderde Kuip? Voor Jaap Stam, die zijn actieve loopbaan afsloot bij Ajax, is dat geen belemmering. Na Reading, op het tweede Engelse niveau, en een handjevol wedstrijden bij PEC Zwolle in de Eredivisie acht hij zichzelf wel klaar voor de monsterklus in Rotterdam.

Afkoopsom PEC Zwolle

Gek is het wel. Pas in de winterstop werd Stam in Zwolle doorgeschoven, nadat trainer John van ‘t Schip was ontslagen. Hij tekende tot medio 2020, waardoor Feyenoord een afkoopsom moet betalen. Eerst nog leek de nummer drie van de Eredivisie te hengelen naar Dick Advocaat, die paste in het gewenste profiel: met ruime trainerservaring, iemand die de Eredivisie door en door kent, een grote naam waar spelers tegen kunnen opkijken. De 25 jaar jongere Jaap Stam (46) voldoet maar aan twee van die drie criteria.

Directeur sc Heerenveen omstreden

Cees Roozemond was na het vertrek van Luuc Eisenga al tijdelijk de algemeen directeur van sc Heerenveen en nu heeft de club hem gepromoveerd tot definitieve AD. Maar dat stuit op de nodige weerstand. Ondernemer Sytse Bouwer, die zichzelf had aangeboden als directeur, noemt de gang van zaken ‘een coup’. Hij meent dat Roozemond niet geschikt is voor deze functie, omdat hij geen ‘verbinder’ is.

Tegen Cees Roozemond

Belangrijker nog is dat oud-voorzitter Riemer van der Velde ook niet staat te juichen. Met enkele andere zwaargewichten vormt hij een commissie dat een dik plan ontwikkelde om  sc Heerenveen in de Eredivisie omhoog te helpen. Roozemond toonde weinig animo voor dat plan. Van der Velde en co gaan vandaag praten met de clubleiding. Krijgen ze geen bevredigende antwoorden, wees er dan maar zeker van dat de invloedrijke groep dan de kont tegen de krib gooit.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

FC Groningen of SC Heerenveen?

Wedden op Eredivisie: Welke noordelijke club gaat hoger eindigen in de eredivisie? FC Groningen, dat momenteel een punt meer heeft, staat bij bookmaker Mr Green genoteerd op 1.80. Gokken op Heerenveen levert je 1.90 x je inleg op bij een goede voorspelling.

Back To Top