Skip to content

Nederland – Tsjechië | Zondag om 18:00 uur speelt het Nederlands elftal in de 8e finale van het Europees kampioenschap tegen Tsjechië. De beste voetbal weddenschappen voor dit duel vind je onderaan dit artikel.

Oranje bereikte de knockout-fase door als eerste te eindigen in groep C, met drie zeges op rij. De Tsjechen werden derde in Groep E.

Nederland – Tsjechië achtste finale EK voetbal

We blikken nog iets verder terug: hoe kwamen deze landen op het EK voetbal terecht? Nederland haalde in kwalificatiegroep C uit 8 duels 17 punten (doelsaldo 24-7), werd daarmee tweede en had Duitsland, Noord-Ierland en Wit-Rusland als meest serieuze tegenstanders. Tsjechië werd in groep A ook tweede met 15 punten en een saldo van 13-11. Engeland, Kosovo en Bulgarije wonnen thuis allen van de Tsjechen, die thuis wel alle vier duels wonnen (ook van Montenegro).

Negatief saldo Oranje tegen Tsjechië

De verwachting is dat rond de 10.000 Nederlanders afreizen naar Boedapast, de hoofdstad van Hongarije, om daar in het stadion getuige te zijn van deze pot. Nederland heeft deze eeuw al enkele mooie duels met Tsjechië uitgevochten en staat op een negatief saldo: elf keer gespeeld, 5 verloren en 3 gewonnen. Van de vorige zes clashes verloor Oranje er vier. Zo werden er in de kwalificaties voor het EK van 2016 precies nul punten opgehaald in het tweeluik tegen ‘Národní tým’, het nationale team.

Weinig kansen

Het doelsaldo van de Tsjechen in de groepsfase van het EK 2020 geeft al weer wat we kunnen verwachten: 3-2. Dat wijst op gesloten matches met weinig kansen over en weer. De expected goal-score van het land was in de groepsfase 3,3 tegen 4,5. Slechts 5 van de 16 landen in de 2e ronde hebben een negatieve XG-waarde.

Patrik Schick en Soucek bekendste spelers

Een jaar of 15 terug had Tsjechië echt klinkende namen, niet in het minst Pavel Nedved, de winnaar van de gouden bal (2003). Nu zijn de bekendste spelers Tomas Soucek, van West Ham, en Patrik Schick van Bayer Leverkusen, die tegen Schotland vanaf bijna de middenlijn raak knalde.

Verder levert Slavia Prague 5 spelers aan het nationale elftal en ken je goalie Tomáš Vaclík wellicht van Sevilla, waar hij niet de vaste nummer 1 was.

Nederland – Tsjechië voorspelling

Het goede nieuws: ondanks dat her en der dit een ‘stugge ploeg’ wordt genoemd, krijgt Tsjechië erg vaak minstens een tegengoal. In 3 van de laatste 16 interlands hielden ze de nul en geen enkele keer was de uitslag 0-0. Dat wijst dus weer niet op heel gesloten matches, en hoe meer open een pot is, hoe gunstiger het er voor Nederland uit ziet.

Nederland staat bij de bookmakers 1.68 genoteerd, gelijkspel op 3.85 en Tsjechië op 5.30. De beste weddenschap lijkt dat beide landen scoren @1.81. Check hoe werkt wedden op voetbal voor meer info over het gokken op sport.

Back To Top