Ga naar hoofdinhoud

Voetbal is een van de beste sporten om bij bookmakers op te wedden. Gedurende het hele jaar wordt er wereldwijd wel ergens voetbal gespeeld en dus kun je behalve wedden op Eredivisie, de KKD of op de KNVB Beker ook altijd inzetten op een andere competitie of toernooi – en natuurlijk op het WK en EK voetbal!

Een goede bookmaker daarvoor is Unibet.nl. Maar hoe werkt wedden op voetbal precies? We leggen het je op deze pagina uit. We vertellen je onder meer iets over de websites van bookmakers, de soorten voorspellingen die je er kan doen en wat quoteringen precies zijn. Lees verder en ontdek…

#ad

UNIBET /
€40 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Ontdek: hoe werkt wedden op voetbal?

Gokken op voetbal begint met het aanmaken van een account bij een bookmaker – de aanbieder van sportweddenschappen. Heb je dat gedaan en wat speelgeld op je account gestort dan kun je direct je eerste weddenschappen plaatsen.

Uitleg in het kort

  1. Schrijf je gratis in bij Unibet.nl of bookmaker Bet365.nl
    Houd daarbij alvast een ID bij de hand
  2. Claim desgewenst de welkomstbonus
  3. Stort wat speelgeld en stel je persoonlijke speellimieten in
  4. Kies je wedstrijd
  5. Zet in op de gekozen weddenschap
  6. Een goede voorspelling gedaan? Je gewonnen geld wordt op je account gestort

Als nieuwe speler kun je vaak gebruikmaken van een leuke welkomstbonus. Check vooraf de regels rondom die bonus zodat je weet hoe het werkt en hoe je optimaal profiteert.

De website van een bookmaker

Heb je nog nooit een website van een bookmaker bezocht? Het kan er met al die getallen behoorlijk indrukwekkend uitzien, maar je zal zien dat het in de praktijk allemaal wel meevalt.

Je wedstrijd zoeken

Iedere bookmaker biedt op zijn website voor heel wat verschillende sporten weddenschappen aan. Het overzicht van die sporten vind je meestal aan de linkerkant van je scherm. Klik je op een bepaalde categorie dan kom je in een specifiekere omgeving. Wij zijn natuurlijk voornamelijk geïnteresseerd in het wedden op voetbal, dus gaan we door naar de voetbal weddenschappen.

Eenmaal in het gedeelte voor het gokken op voetbal beland kun je doorklikken naar de competitie en/of wedstrijd van je keuze. Natuurlijk kun je ook gewoon in het zoekvenster je club, speler, land, competitie of wat dan ook intikken. Dan kom je ook op de plaats waar je wilt zijn.

#ad

UNIBET /
€40 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Hoe wedden op voetbal?

Ben je aanbeland bij de wedstrijd waarop je wilt inzetten dan komen alle mogelijke weddenschappen in beeld. Wat die voetbal weddenschappen precies inhouden kun je checken door op de voorgaande link te klikken. Je komt dan op onze pagina met uitleg over de wedopties, tips en trucs. Heel moeilijk te begrijpen zijn de meeste bets niet, maar weet je beter waar je mee bezig bent en pak je het een beetje handig aan, dan heb je vanzelfsprekend meer kans op succes!

We raden je aan de info op die pagina zeker eens te lezen. We leggen uit hoe je weddenschappen kan combineren, hoe wedden op voetbal werkt als je inzet met een handicap, wat die halve getallen bij inzetten op goals bijvoorbeeld betekenen en nog veel meer.

Voetbal voorspellen?

Klik op de odds, geef je inzet aan en bevestig

Heb je de weddenschap die je wil plaatsen gevonden, dan klik je op de bijbehorende quotering. Er verschijnt een venstertje in beeld met de bewuste weddenschap en je kan vervolgens aangeven wat je wilt inzetten. Nadat je bevestigd hebt, is de weddenschap geplaatst. Het geld dat je wint bij een goede voorspelling wordt automatisch in je account gestort en kun je laten uitbetalen wanneer je wilt.

Wat is een quotering?

Bij het wedden op voetbal draait het allemaal om de quoteringen (ook wel odds of noteringen genoemd), het is het getal dat je bij iedere mogelijke weddenschap ziet staan. De ene keer is dat een hoog getal, de andere keer een laag getal. De quotering zegt iets over de winkans en het laat bovendien zien hoeveel je met je inzet kan winnen.

Een voorbeeld

Stel dat je wilt wedden op Ajax – Sparta en dat winst Ajax een quotering heeft van 1.40 en winst Sparta 3.15 noteert. Zet je bijvoorbeeld tien euro in op winst Ajax dan krijg je 14.00 euro terug als je voorspelling goed was (4 euro winst dus). Gok je echter op een zege van Sparta dan krijg je met een tientje inzet 31.50 euro terug (21.50 winst).

Hoge odds, lage odds

De bookmaker schat in dit voorbeeld Ajax veel sterker in dan Sparta en Ajax krijgt daarom een lagere quotering. Inzetten op Sparta levert veel meer op bij een goede uitkomst, maar het risico om je weddenschap te verliezen is vele malen groter. Kortom, hoe lager de odds, hoe groter de kans is dat die ploeg wint en hoe hoger de odds, hoe kleiner die kans is. Met een lage quotering krijg je dus minder uitbetaald, met een hoge odd meer.

In dit voorbeeld namen we voor het rekengemak de inzet van 10 euro. Je kan echter ook wedden op voetbal met een euro of zelfs minder, of met véél meer dan een tientje. Zet echter nooit meer geld in dan je kan missen!

Wedden op voetbal werkt altijd hetzelfde

Wedden op voetbal werkt voor alle competities en toernooien hetzelfde. Dus of je nou inzet op een wedstrijd van het speelschema Eredivisie of de KNVB Beker, vriendschappelijke wedstrijden, Champions League, Europa League, het WK of EK voetbal, het principe is gelijk.

Het loont wel de moeite om een goede en betrouwbare bookmaker te kiezen die ook nog eens prima quoteringen heeft.

Wedden bij Bet365

Voetbal is een hele populaire sport om op te wedden en bij vrijwel alle goksites vind je dan ook een ruim aanbod. Bookmaker Bet365.nl spant daarbij de kroon. Dit Engelse online wedkantoor staat bekend als de beste plek voor het plaatsen van voetbalweddenschappen. Ze hebben weddenschappen voor meer competities dan welke andere bookmaker dan ook en die weddenschappen zijn bovendien goed geprijsd.

Unibet voetbal wedden

Ook Unibet.nl is een van de betere bookmakers en een prima adres voor al je sportweddenschappen. Deze bookie heeft wereldwijd meer dan 13 miljoen klanten en dat komt natuurlijk niet zomaar. Het aanbod is dik in orde en de site is zeer gebruiksvriendelijk. Unibet heeft overigens heel veel uitleg over hoe wedden op voetbal werkt; er is over iedere specifieke weddenschap genoeg informatie te vinden.

#ad
Bet365
Nieuwe klanten
Tot wel €100 in wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, Loketkansspel.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen.
Back To Top