skip to Main Content

Voetbal is een van de beste sporten om op te wedden. Gedurende het hele jaar wordt er wereldwijd wel ergens voetbal gespeeld, dus ook als wedden op Eredivisie even niet aan de orde is kun je bij de bookmakers altijd inzetten op een andere competitie of toernooi. Maar hoe werkt wedden op voetbal precies? We leggen het je op deze pagina uit.

We vertellen je onder meer iets over de websites van bookmakers, de soorten voorspellingen die je kan doen en wat quoteringen precies zijn. Lees verder en ontdek…

#ad
Bet365
Nieuwe klanten
Tot wel €100 in wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, Loketkansspel.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen.

Ontdek: hoe werkt wedden op voetbal?

Gokken op voetbal begint met het aanmaken van een account bij een bookmaker – de aanbieder van sportweddenschappen. Heb je dat gedaan en wat speelgeld op je account gestort dan kun je direct je eerste weddenschappen plaatsen. Als nieuwe speler kun je bovendien vaak gebruikmaken van een leuke welkomstbonus! Check vooraf de regels rondom die bonus zodat je weet hoe het werkt en hoe je optimaal profiteert.

De website van een bookmaker

Heb je nog nooit een website van een bookmaker bezocht? Het kan er met al die getallen behoorlijk indrukwekkend uitzien, maar je zal zien dat het in de praktijk allemaal wel meevalt.

Iedere bookmaker biedt op zijn website voor heel wat verschillende sporten weddenschappen aan. Het overzicht van die sporten vind je meestal aan de linkerkant van je scherm. Klik je op een bepaalde categorie dan kom je in een specifiekere omgeving. Wij zijn natuurlijk voornamelijk geïnteresseerd in het wedden op voetbal, dus gaan we door naar de voetbal weddenschappen.

Eenmaal in het gedeelte voor het gokken op voetbal beland kun je doorklikken naar de competitie en/of wedstrijd van je keuze. Natuurlijk kun je ook gewoon in het zoekvenster je club, speler, land, competitie of wat dan ook intikken. Dan kom je ook op de plaats waar je wilt zijn.

Uitmuntend aanbod bij Bet365

Voetbal is een hele populaire sport om op te wedden en bij vrijwel alle bookmakers vind je dan ook een ruim aanbod. Bookmaker Bet365 spant daarbij de kroon. Dit Engelse online wedkantoor staat bekend als de beste plek voor het plaatsen van voetbalweddenschappen. Ze hebben weddenschappen voor meer competities dan welke andere bookmaker dan ook en die weddenschappen zijn bovendien goed geprijsd.

Unibet voetbal wedden

Ook Unibet is een van de betere bookmakers en een prima adres voor al je sportweddenschappen. Deze bookmaker heeft wereldwijd meer dan 13 miljoen klanten en dat komt natuurlijk niet zomaar. Het aanbod is dik in orde en de site is zeer gebruiksvriendelijk. Unibet heeft overigens heel veel uitleg over hoe wedden op voetbal werkt; er is over iedere specifieke weddenschap genoeg informatie te vinden.

Hoe wedden op voetbal?

Afijn, ben je bij de wedstrijd waarop je in wilt zetten dan komen alle mogelijke weddenschappen in beeld. Wat die voetbal weddenschappen precies inhouden kun je checken door op de voorgaande link te klikken. Je komt dan op onze pagina met uitleg over de wedopties, tips en trucs. Heel moeilijk te begrijpen zijn de meeste bets niet, maar weet je beter waar je mee bezig bent en pak je het een beetje handig aan, dan heb je vanzelfsprekend meer kans op succes!

We raden je aan de info op die pagina zeker eens te lezen. We leggen je uit hoe je weddenschappen kan combineren, hoe wedden op voetbal werkt als je inzet met een handicap, wat die halve getallen bij inzetten op goals bijvoorbeeld betekenen en nog veel meer.

Voetbal voorspellen?

Klik op de odds, geef je inzet aan en bevestig

Heb je de weddenschap die wilt aangaan gevonden, dan klik je op de bijbehorende quotering. Er verschijnt een venstertje in beeld met de bewuste weddenschap en je kan vervolgens aangeven wat je wilt inzetten. Nadat je bevestigd hebt, is de weddenschap geplaatst. Het geld dat je wint bij een goede voorspelling wordt automatisch in je account gestort en kun je laten uitbetalen wanneer je wilt.

Wat is een quotering?

Bij het wedden op voetbal draait het allemaal om de quoteringen (ook wel odds of noteringen genoemd), het is het getal dat je bij iedere mogelijke weddenschap ziet staan. De ene keer is dat een hoog getal, de andere keer een laag getal. De quotering zegt iets over de winkans en het laat bovendien zien hoeveel je met je inzet kan winnen. Een voorbeeld:

Stel dat je wilt wedden op Ajax – Sparta en dat winst Ajax een quotering heeft van 1.40 en winst Sparta 3.15 noteert. Zet je bijvoorbeeld tien euro in op winst Ajax dan krijg je 14.00 euro terug als je voorspelling goed was (4 euro winst dus). Gok je echter op een zege van Sparta dan krijg je met een tientje inzet 31.50 euro terug (21.50 winst).

Hoge odds, lage odds

De bookmaker schat in dit voorbeeld Ajax veel sterker in dan Sparta en Ajax krijgt daarom een lagere quotering. Inzetten op Sparta levert veel meer op bij een goede uitkomst, maar het risico om je weddenschap te verliezen is vele malen groter. Kortom, hoe lager de odds, hoe groter de kans is dat die ploeg wint en hoe hoger de odds, hoe kleiner die kans is. Met een lage quotering krijg je dus minder uitbetaald, met een hoge odd meer.

In dit voorbeeld namen we voor het rekengemak de inzet van 10 euro. Je kan echter ook wedden op voetbal met een euro of zelfs minder, of met véél meer dan een tientje. Zet nooit meer geld in dan je kan missen!

Wedden op voetbal werkt altijd hetzelfde

Wedden op voetbal werkt voor alle competities en toernooien hetzelfde. Dus of je nou inzet op de Eredivisie of de KNVB Beker, friendlies, Champions League, Europa League, het WK of EK voetbal, het principe is gelijk.

#ad
Bet365
Nieuwe klanten
Tot wel €100 in wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, Loketkansspel.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen.
Back To Top