Skip to content

Na een weekend met de derby van het Noorden en de Klassieker staat er op het Eredivisie programma nu een midweekse speelronde. Lees verder voor de wedstrijden die voor het wedden op Eredivisie interessant zijn deze week.

FC Emmen – PSV: eenvoudige overwinning uitploeg

Dinsdagavond begint de midweekse speelronde met FC Emmen tegen PSV. Emmen lijkt het heel erg lastig te krijgen dit seizoen en ook voor PSV gaat het allemaal nog niet geweldig.

Emmen scoort moeizaam

FC Emmen staat op een zestiende plek en heeft evenveel punten als Volendam en FC Groningen. Volendam staat nog onder Emmen op doelsaldo, maar Groningen staat erboven. Al vier wedstrijden op rij hebben de rood-witten niet meer gewonnen. De ploeg scoort ontzettend moeizaam en krijgt ook aardig makkelijk goals tegen.

In totaal heeft FC Emmen al 32 goals tegen gekregen en zelf scoorden ze er nog maar 14 in zeventien wedstrijden.

Creativiteit PSV

PSV kent ook een moeizaam seizoen. Onder trainer Van Nistelrooij begonnen ze nog erg goed. De ploeg scoorde aan de lopende band maar dat gaat steeds minder makkelijk. Nu ze ook nog eens Gakpo en Madueke verkocht hebben mist PSV de nodige creativiteit. Afgelopen weekend won PSV met 1-0 van Vitesse, maar de Eindhovenaren hadden weinig echte kansen gecreëerd.

Met spelers als Xavi Simons, Veerman en Bakayoko heeft PSV echter zeker nog creativiteit en vooral tegen een team als FC Emmen zijn ze wat dat betreft de betere. Wij verwachten dan een ook eenvoudige overwinning voor PSV. Emmen gaf tegen NEC ontzettend veel ruimte weg en je kan er vanuit gaan dat PSV daar beter gebruik van gaat maken.

Wedden met een handicap

Uit het assortiment voetbal weddenschappen lijkt een handicap bet voor deze wedstrijd een goede keuze: we gaan voor ‘PSV wint -1 handicap’. Je wint de weddenschap als PSV de wedstrijd wint ondanks de virtuele achterstand van 1 goal die we ze hiermee meegeven.

Eredivisie midweeks: Vitesse – FC Twente

Woensdagavond worden de meeste wedstrijden van speelronde 18 gespeeld. Onder andere Vitesse tegen Twente staat dan op het speelschema Eredivisie. Waar Twente een uitstekend seizoen kent, is dat voor Vitesse zeker niet zo. Vitesse staat veertiende en FC Twente vierde.

Vitesse krabbelt op

Vitesse begon het seizoen dramatisch, maar is langzaam op de Eredivisie ranglijst aan het omhoog krabbelen. Ze staan ondertussen veertiende en zijn onder Cocu een moeilijk te kloppen ploeg geworden. Van de laatste vijf wedstrijden verloren ze er maar één, die tegen PSV, de rest van de wedstrijden speelden ze allemaal gelijk.

Cocu laat Vitesse verdedigend voetballen en wil vanuit de omschakeling gevaarlijk worden. Zelf scoren de Arnhemmers weinig, maar echt veel kansen geven ze ook niet weg.

Goede reeks Twente

FC Twente won afgelopen weekend van Utrecht en daarmee zetten ze hun goede reeks wederom door. Ze zijn al maar liefst negen wedstrijden op rij ongeslagen. De Tukkers krijgen amper goals tegen. Ze hebben veruit de beste verdediging van het seizoen, ze kregen maar negen goals tegen.

FC Twente duidelijk favoriet

Twente is een uiterst solide ploeg, misschien wel de meest constante van de hele Eredivisie. Het enige minpuntje is het creëren van kansen. Vitesse geeft ook weinig weg, dus wij verwachten weinig goals in deze wedstrijd.

Twente is voor ons de duidelijke favoriet, terwijl de bookmakers er minder zeker van zijn.

Ajax – FC Volendam: Palingboeren raken in vorm

Deze wedstrijd is de afsluiter van de midweekse speelronde. Bij Ajax is er nog steeds een crisis, terwijl FC Volendam steeds beter in vorm raakt.

Ajax speelde afgelopen zondag in de Kuip gelijk in de Klassieker tegen Feyenoord wat op zich een prima resultaat was voor de Amsterdammers. Zeker gezien de vorm van de ploegen. Op de ranglijst was het wel behoorlijk dramatisch voor Ajax, ze zijn namelijk afgezakt naar de vijfde plek. Het spel van Ajax is behoorlijk slecht en verdedigend is het ook erg zwak.

Leuk aanvallend voetbal

Voor Volendam leek het er lange tijd op dat ze meteen weer zouden degraderen, maar de ploeg raakt steeds meer in vorm. Ze wonnen van de laatste drie wedstrijden twee keer van een concurrent (3-0 van Cambuur, daarna 2-1 van RKC). Afgelopen weekend kwam er toch een einde aan hun zegereeks toen ze met 2-0 verloren van Excelsior.

Volendam wil het liefst echt het spel maken en leuk aanvallend voetbal spelen.

Iedere ploeg kan punten pakken tegen Ajax

Beide ploegen willen aanvallen en FC Volendam zal zich niet echt gaan ingraven tegen Ajax. Voor elke club is dit hét moment om tegen Ajax te spelen. Iedereen kan momenteel  punten pakken tegen de landskampioen, kijk maar naar Emmen. Wij verwachten echter wel dat Ajax deze wedstrijd gaat winnen. Ze spelen thuis en moeten winnen.

Beide teams scoren

Aanvallend heeft Ajax nog steeds veel kwaliteiten dus goals maken moet lukken. Het achterin dichthouden is voor Ajax heel erg lastig dit seizoen. Volendam weet het net makkelijk te vinden dus denken we dat ze in deze wedstrijd ook een goaltje meepakken. Een mooie weddenschap om bij de voetbal bookmakers te spelen ‘Ajax wint en beide teams scoren’.

Back To Top