Skip to content

Dit weekend is het weer zo ver, de Klassieker wordt gespeeld! Meestal is Ajax vooraf de favoriet en dat is zelfs met de slechte vorm van dit moment bij de voetbal bookmakers nog steeds zo. Wij denken daar beslist anders over. Lees verder.

Kraker Feyenoord – Ajax

Feyenoord staat eerste in de competitie en kan dit weekend een enorme stap zetten richting het kampioenschap. Ze staan vier punten voor op AZ en maar liefst vijf op zowel Ajax als PSV.

Afgelopen weekend won Feyenoord eenvoudig van FC Groningen met 0-3 en is zeker de meest stabiele topploeg in de Eredivisie. Ze kunnen Ajax na deze wedstrijd op acht punten achterstand zetten. Met nog een groot deel van de competitie te gaan zegt dat nog niks, maar het is wel een grote voorsprong.

Geen enkel vertrouwen bij Ajax

Ajax blijft dolen, zowel bestuurlijk als op het veld. Afgelopen weekend speelden de Amsterdammers met 0-0 gelijk tegen FC Twente. Mede door de vroege rode kaart bleef het daarbij, Twente had namelijk voor de rode kaart maar liefst drie 100% kansen. Na de rode kaart ging Ajax inzakken en konden de Tukkers geen kans meer creëren.

Devyne Rensch absent

Bij Ajax is er geen enkel vertrouwen te zien in de ploeg en in balbezit lijken ze geen plan te hebben. Devyne Rensch is er zeker niet bij, hij kreeg de rode kaart tegen FC Twente. Rensch is een van de betere opbouwers in de verdediging van Ajax en zal dus gemist worden.

Feyenoord – Ajax voorspellen

Feyenoord weet ongetwijfeld wat ze moeten doen om Ajax in deze Klassieker te bespelen. Dat is namelijk hoog druk zetten. Dat zagen we tegen FC Twente en ook al vaker dit seizoen. De verdedigers van Ajax zijn niet comfortabel aan de bal en daar kan de tegenstander gebruik van maken.

Gokken op winst Feyenoord

De Rotterdammers kunnen goed druk zetten en met het publiek in de Kuip erachter denken we niet dat Ajax een kans maakt in deze wedstrijd. De bookmakers zien Ajax nog als lichte favoriet, maar wij gaan zeker voor Feyenoord.

Back To Top