Skip to content

Na de heerlijke doordeweekse speelronde gaan we dit weekend natuurlijk gewoon weer verder met het Eredivisie schema. De titelstrijd is al jaren niet meer zo spannend geweest en ook onderin kan er nog van alles gebeuren!

We beschouwen de wedstrijden PSV – Go Ahead, Heerenveen – Vitesse en de Eredivisie kraker FC Twente – Feyenoord voor en vermelden daarbij de beste bets.

PSV – Go Ahead voorspelling

Zaterdagmiddag wordt de Eredivisie hervat met de wedstrijd tussen PSV en Go Ahead Eagles. PSV blameerde zich eerder deze week door met 1-0 te verliezen van FC Emmen. Go Ahead had doordeweeks ook een zware avond, ze verloren met 1-4 van AZ.

Creativiteit en scorend vermogen verkocht

PSV heeft het heel zwaar dit seizoen, ze begonnen nog goed maar zijn nu behoorlijk afgezakt op de ranglijst. Met de verkopen van Madueke en met name Gakpo, is er veel creativiteit en scorend vermogen verkocht. Tegen Emmen kwam PSV ook amper tot kansen en dat was tegen Vitesse al niet anders. Toen wonnen ze nog met 1-0, maar ook Vitesse had zeker kansen om punten te behouden.

Inzetten op kleine zege PSV

Go Ahead staat keurig in de middenmoot, maar ze zijn de tweede seizoenshelft niet erg goed gestart. Verliezen van AZ kan natuurlijk en gelijkspelen tegen FC Utrecht ook, maar de manier waarop was niet best. Met name tegen AZ leek Go Ahead Eagles geen enkele manier te vinden om ze af te stoppen.

Beide ploegen zijn slecht in vorm, maar natuurlijk heeft Eindhoven het betere team. PSV heeft echter wel gigantisch veel moeite met scoren. Go Ahead kreeg er vier tegen in de wedstrijd tegen AZ, maar dat zal niet snel weer gebeuren. Wij zetten ons geld in op een kleine overwinning van PSV en gaan voor de weddenschap ‘PSV wint en onder 2.5 goals’.

Heerenveen en Vitesse steeds dichter bij elkaar

Zaterdagavond staat ook de wedstrijd sc Heerenveen tegen Vitesse op het programma. Twee clubs die langzaam naar elkaar toe kruipen op de ranglijst. Waar Heerenveen van boven naar onderen zakt, heeft Vitesse juist de stijgende lijn te pakken.

Tegengoals

sc Heerenveen begon het seizoen erg goed, ze kregen amper een goal tegen, maar dat is nu zeker niet meer zo. Het scoren ging sowieso al moeizaam, maar nu ze ook nog eens veel goals tegen krijgen lijkt Heerenveen in een mindere periode terecht te komen.

Tegen Fortuna kregen ze twee goals tegen en tegen Groningen één en AZ maakte er zelfs drie. Zelf scoorden ze alleen drie keer tegen FC Groningen. In de andere wedstrijden na de winterstop scoorde de Friezen niet.

Vitesse met Cocu steeds beter

Vitesse is onder Cocu steeds beter gaan voetballen. De trainer heeft eerst het verdedigende aspect verbeterd en de laatste weken is het aanvallende spel ook steeds beter. Dit zagen we ook afgelopen week toen ze met 2-2 gelijk speelden tegen FC Twente. Twente heeft de minste goals tegen van de hele competitie, dus het zegt wel wat dat Vitesse twee keer kan scoren.

Wedden op Vitesse

Wij durven een gokje op een zege voor Vitesse wel aan. Heerenveen leefde lang boven zijn stand, maar zit in een mindere periode. Vitesse is juist steeds beter aan het voetballen en zal tegen Heerenveen vast wel een aantal kansen krijgen. Aan de andere kant is Vitesse verdedigend goed en Heerenveen aanvallend juist zwak de laatste tijd.

Eredivisie kraker FC Twente – Feyenoord

Zondag begint de Eredivisie dag met dé kraker van het weekend: FC Twente tegen Feyenoord. Twente doet het uitstekend dit seizoen en doet echt mee om het kampioenschap. Feyenoord staat eerste en lijkt in de lead te zijn voor de titel. Ook voor het wedden op Eredivisie is dit een leuke wedstrijd.

Meer dan een goal tegen sinds lange tijd

Twente speelde deze week gelijk tegen Vitesse, voor het eerst sinds hele lange tijd kregen ze meer dan één goal tegen. De ploeg speelde ook niet zoals ze kunnen en achterin leek de concentratie minder. Toch bleef FC Twente vechten en scoorden ze zelfs nog de 2-3, maar de VAR zag een centimeter buitenspel.

Moeite met scoren

Feyenoord won heel eenvoudig van NEC in de midweekse speelronde. Mede door een vroege rode kaart had Feyenoord geen kind aan NEC. Het werd wel maar 2-0, waar Slot achteraf behoorlijk pissig om was. Hij had natuurlijk gehoopt dat Feyenoord meer goals zou maken tegen een ploeg met een man minder.

Feyenoord heeft de laatste tijd sowieso moeite met scoren. Tegen Ajax kwam het ook niet verder dan één goal, ondanks dat ze de hele wedstrijd de betere partij waren.

Beste weddenschap FC Twente – Feyenoord

Voorspellen wie er hier gaat winnen is behoorlijk lastig. Als Twente de vorm van voor Vitesse weer vindt maken ze zeker een kans. Feyenoord scoort moeilijk en Twente is de best verdedigende ploeg van de competitie. Wij denken dat Twente een kans maakt, maar dat er weinig gescoord gaat worden en gaan voor de weddenschap ‘Onder 2.5 goals’.

Back To Top