Skip to content

Komt hij wel, komt hij niet? Tot voor kort had de gemiddelde Eredivisievolger amper van Razvan Marin gehoord, een Roemeense middenvelder die speelt bij Standard Luik. Nu is de Roemeens voetballer van het jaar 2018 plots het middelpunt van een nieuw spannend transferspelletje.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Ajax heeft Razvan Marin op het oog

Het patroon is bekend: in de media duiken geruchten en speculaties op dat die en die speler naar die en die club gaat. Wij als lezers of tv-kijkers moeten vervolgens maar afwachten wat er echt gebeurt. Zeer vaak gebeurt er namelijk niks: de twee betrokken clubs melden er niets over, de speler zelf wuift de apenverhalen weg en alleen zijn zaakwaarnemer is tevreden met het bubbeltje, want dat kan de prijs van zijn cliënt opdrijven.

Maar bij Marin is er wat serieuzers aan de hand, al heeft Ajax-directeur Edwin van der Sar dinsdag nog verklaard dat er geen deal is. Uit zijn woorden kan wel worden opgemaakt dat de Amsterdammers Marin in het vizier hebben en dat er inderdaad de noodzaak is om een vervanger te vinden voor Frenkie de Jong, die is gekocht door FC Barcelona.

Marin speelde met Standard Luik tegen Ajax

Scherpe tv-kijkers herinneren zich misschien dat Razvan Marin meespeelde toen Luik met Ajax clashte in de voorronde van de Champions League. De dertienvoudig international kwam in de winter van 2017 over van Viitorul Constanta naar de Belgische club en daar staat zijn teller op 94 duels, 13 goals en 19 assists. Naar verluidt is Ajax bereid 12 miljoen euro neer te leggen voor Marin, waarmee hij net wel of net niet in de top drie van duurste Ajax-aankopen ooit belandt. David Neres kostte ook twaalf miljoen.

Marin zelfde soort speler als Frenkie de Jong?

De vraag is allen of Marin wel hetzelfde type speler is als Frenkie de Jong. Het antwoord is eigenlijk automatisch nee, want er zijn weinigen met De Jong te vergelijken. Hij pikt graag de bal op rondom het eigen strafschopgebied, kuiert dan wat rond op het veld, speurend naar een gaatje, en neemt zijn defensieve taken erg serieus, waardoor hij veel minder betrokken is bij aanvallen dan op basis van zijn techniek en creativiteit mogelijk is. Marin wordt omschreven als een iets aanvallender ingestelde speler die veel meters maakt.

Stengs wordt niet vervanger Ziyech

Calvin Stengs zal voorlopig niet van Alkmaar naar Amsterdam verhuizen. De aanvaller van AZ heeft zijn contract verlengd, terwijl hij volgens sommige kenners geknipt zou zijn als vervanger van Hakim Ziyech.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op Eredivisie dit weekend: Komende zondag speelt Ajax thuis tegen PSV. De Amsterdammers noteren 1.66 voor de winst, gelijkspel noteert 4.20 en winst
PSV levert 4.40 x je inleg op. De Brabanders tonen keer op keer aan de kunst van het niet verliezen te verstaan. We tippen de dubbele kans (gelijk of winst) op PSV en die noteert 2.23 bij de bookies.

Back To Top