Skip to content

Martin van Geel stapt op als technisch directeur van Feyenoord. Waarom dat nieuws is? Dat weten we eigenlijk ook niet. Onze stelling is: zodra je weet wie de ‘TD’ van een club is, dan heeft die TD iets fout gedaan. Want die functie hoor je in de anonimiteit uit te voeren.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Reden vertrek Martin van Geel bij Feyenoord

Van Geel maakt dit seizoen bij Feyenoord af. Als reden voor zijn aanstaande vertrek noemt hij de negativiteit rondom zijn persoon en zijn functioneren. “De vele negatieve aandacht die er nu voor mij is, is niet goed voor Feyenoord. Vandaar dat ik ruimte maak,” zo klinkt het ietwat huilerig. Want waarom is die ‘vele negatieve aandacht’ er? Misschien omdat Feyenoord in de herfst al afhaakte in de strijd om de landstitel? Of omdat er maar geen besluit wordt genomen over de toekomst van De Kuip?

Wie is er dan zo negatief?

Het is ook zo laf om naar ‘negatieve aandacht’ te verwijzen zonder man en paard te noemen. Welk krantenartikel, welke tv-uitzending, welke persoon, welke uitspraak? Zit Van Geel dan in zijn kantoortje de hele dag door zijn Twitter-timeline te monitoren, met een potloodje turvend of een opmerking over #vangeel in de kolom ‘positief’ of ‘negatief’ valt? Of laat hij zijn secretaresse gemene stukkies van gemene columnisten uit de dagbladen knippen?

Ook Jan de Jong noemt geen namen

Algemeen directeur Jan de Jong gooit er nog een schepje bovenop. “We kunnen hier hartstikke goed tegen kritiek. Maar de vorm en de inhoud: dat is soms op het onbeschofte af. Ik vind dat we dat met z’n allen nooit moeten accepteren en gewoon moeten laten worden.” Ja prima advies hoor, maar erg nutteloos als hij ook geen voorbeelden geeft van wat die enorm schandalige opmerkingen dan zijn. Als je er zo’n enorme show van maakt dat je gekrenkt en gegriefd en gekwetst bent, wees dan ook vent genoeg om de schuldigen aan te wijzen.

Jong Feyenoord in Eerste Divisie

Maar er is ook positief nieuws uit en rondom de Kuip. Van Geel ziet het nu toch wel zitten om een Jong Feyenoord te laten acteren in de Eerste Divisie. Het is nog niet definitief, maar er wordt over nagedacht, want kennelijk is het besef doorgedrongen dat het jonge spelers helpt om tegen ploegen als Volendam en Roda JC te spelen, live op tv in plaats van doordeweeks tegen amateurs met drie man publiek.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op Eredivisie: Komend weekend speelt FC Utrecht thuis tegen Feyenoord. Nu de Rotterdammers vrij doelloos richting het einde van het seizoen sukkelen tippen we dat ze minder dan twee goals scoren. De quotering is 1.93 bij Mr Green.

Back To Top