Skip to content

De transfer van Frenkie de Jong naar FC Barcelona is rond. Na maandenlange speculaties over welke club genoeg geld en een overtuigend plan op tafel zouden leggen om de 21-jarige Ajacied te tekenen kwam woensdag het verlossende woord: Frenkie prefereert de Catalaanse grootmacht. Maar betekent deze deal dat Paris Saint-Germain nu voorsprong heeft bij het binnenhalen van Matthijs de Ligt?

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Verbreekt transfer Frenkie de Jong record?

Om terug te keren op de transfer van De Jong: de 21-jarige middenvelder tekent voor vijf jaar en de transfersom bedraagt 75 miljoen euro, wat kan oplopen tot 86 miljoen euro als bepaalde targets worden behaald. Dan gaat het vermoedelijk om zaken als aantal gespeelde competitiewedstrijden. In dat geval gaat het om een recordbedrag, want momenteel is de transfer van Virgil van Dijk naar Liverpool met 85 miljoen euro de hoogste ooit van een Nederlandse speler.

Willem II profiteert ook van transfer

De overeenkomst brengt niet alleen direct veel geld in het laatje van Ajax, het is ook goed voor de reputatie van de Amsterdammers. De club staat al internationaal bekend als topleverancier van creatieve spelers met een uitstekend spelinzicht en puntgave techniek. Toch verdient Ajax niet alle credits. Frenkie komt immers uit de gezamenlijke jeugdopleiding van RKC Waalwijk en Willem II. Die twee krijgen een deel van de transfersom. In het geval van Willem II gaat het om 7,7 miljoen euro.

Ajax raakt ook Matthijs de Ligt kwijt

Maar hoe nu verder met Ajax? Wie zal er de komende maanden nog meer bekendmaken dat hij in de zomer opstapt? De Telegraaf, die eind vorig jaar nog vrij zeker wist dat De Jong voor Paris Saint-Germain zou kiezen, verwacht dat de Franse landskampioen zijn kans nu ruikt om verdediger De Ligt op te pikken. Barca wil hem ook wel halen, maar kan natuurlijk niet oneindig veel geld blijven spenderen. En volgens de krant heeft PSG ook het vizier gericht op Donny van de Beek, die zich pas sinds kort weer in de basis heeft gespeeld.

Gecharmeerd van Juventus

Maar ook hier geldt: hoe groot de letters ook zijn die kranten en websites gebruiken, de deal is pas rond als de handtekeningen zijn gezet. Algemeen Dagblad heeft namelijk weer opgevangen dat Matthijs de Ligt gecharmeerd is van het offensief van een Italiaanse club om hem binnen te hengelen: Juventus. Als dat de club van zijn dromen is, dan is de keus snel gemaakt. Of zoals Frenkie de Jong het zegt: “Alle andere opties waren ook goed. Ik kon uit genoeg clubs kiezen, alleen als Barcelona echt serieus is, moet ik die kans denk ik pakken.”​

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Zondag speelt de Klassieker Feyenoord – Ajax! Gokken op de wedstrijd maakt de kraker in Rotterdam compleet! Wie is jouw favoriet? Check op wedden op Eredivisie de actuele noteringen van de bookmakers.

Back To Top