Skip to content

Eredivisie Klassieker Ajax – Feyenoord | Bij Ajax is de rooskleurige bril de afgelopen maand enkele flinke roestplekken gaan vertonen. In de competitie gaat het moeizaam en wordt PSV, dat op 2 punten staat, maar niet afgeschud. En de Europese droom is na die prachtige groepsfase, met zes zeges op rij, bruut de keel doorgesneden.

De spelersgroep is kwalitatief toch niet zo breed als werd verondersteld, keeper Andre Onana is niet dezelfde als voor de dopingschorsing en de vraag is of trainer Erik ten Hag na dit seizoen blijft. Kortom: onrust.

Klassieker Ajax – Feyenoord zondag 20 maart

voor al je voorspellingen. Zie wedden op Eredivisie voor quoteringen en meer.

Beide ploegen draaien prima in de Eredivisie. Ajax haalde uit de zes laatste competitieduels 15 punten en de Rotterdammers 13. Thuis haalden de Amsterdammers uit de zes vorige optredens eveneens 13 punten. Kijken we naar de vorige zes uit wedstrijden van Feyenoord in de Eredivisie, dan zien we ook een doublure: 13 punten.

Een wedstrijd op zich

Ajax heeft van de laatste zes onderlinge ontmoetingen in de Eredivisie Klassieker er vijf gewonnen. Tamelijk veel dus, wat wel weer past bij de dominantie van de landskampioen in de vaderlandse competitie de afgelopen jaren. Maar wat weer niet past bij de vaak gehoorde constatering dat de Klassieker “een wedstrijd op zich” is, die zich onttrekt aan dingen als vorm, kwaliteit van de spelersgroepen en plek op de agenda.

Voetbal voorspellen?

Ajax en Feyenoord speelden beide midweeks

Wat dat laatste betreft: beide ploegen hebben midweeks nog in Europa gespeeld. En dat maakt qua sentiment wel verschil, want waar Ajax afdroop in de eerste knock-out ronde van de Champions League (de achtste finale) tegen Benfica, daar vond Feyenoord een weg naar de kwartfinale van de Conference League. Voor het eerst in 20 jaar behoort Feyenoord tot de laatste 8 van een Europees toernooi.

Absenties

Bij Feyenoord is het onzeker of Malacia kan meespelen. Hij ontbrak tegen Partizan Belgrado. Gernot Trauner en Markus Pedersen leverden eerder in de week een positieve coronatest in; het hangt dus af van nieuwe testen of ze mogen meedoen.

Zondag 20 maart 2022 om 14:30 uur staat de Eredivisie Klassieker op de agenda. Ajax ontvangt Feyenoord in de Johan Cruijff Arena. Ajax is na 26 speelronden de koploper met 63 punten, Feyenoord is derde met 55 punten.

Back To Top