Skip to content

Vandaag om 21:00 uur speelt Ajax in de achtste finale van de Champions League de terugwedstrijd tegen Benfica. De heenwedstrijd eindigde op 23 februari in 2-2. Wordt dit het eerste knock-out duel sinds 1996 dat Ajax thuis gaat winnen?

Ze zijn bij de bookmakers in ieder geval dik favoriet.

Voetbal voorspellen?

Ajax – Benfica Champions League

De heenwedstrijd verliep niet volgens plan voor de Amsterdammers. Tweemaal werd een voorsprong uit handen gegeven en in de tweede helft raakte de Nederlandse landskampioen de controle kwijt. Na rust gaven de Portugezen 11 van hun 16 steekballetjes, wat onderstreept dat Ajax de passlijnen niet meer blokkeerde. Over de hele wedstrijd was de bal vaker in Ajax’ derde van het veld dan die van Benfica.

Opstelling Ajax

Bij Ajax zijn er ten opzichte van afgelopen weekend geen veranderingen qua blessures en beschikbare spelers. Brian Brobbey en Jurrien Timber vielen toen in tegen Cambuur (2-3 zege), en laatstgenoemde maakt grote kans nu te starten in het hart van de verdediging. Bij Benfica zijn Lucas Verissimo, Rodrigo Pinho en Haris Seferovic niet inzetbaar.

De vermoedelijke opstelling is: Onana; Mazraoui, Timber, Martinez, Blind; Alvarez (zie het WK voetbal programma voor de wedstrijden van Mexico), Gravenberch, Berghuis; Antony, Haller, Tadic

Al zeven duels niet verloren

Ajax heeft in zijn zeven vorige Champions League-duels minstens tweemaal gescoord en verloor geen enkele pot van die reeks. Benfica is de nummer drie van de Portugese competitie en speelde in het weekend thuis gelijk tegen Vizela (1-1). Uit dertien uitduels in de Primeira Liga haalde de club 32 punten (saldo 35-11).

Eredivisie Klassieker aanstaande zondag

Mocht Ajax de volgende ronde van de Champions League bereiken, dan ligt er zo’n 15 miljoen euro extra klaar voor de club. Ajax-trainer Erik ten Hag gaat in zijn opstelling geen aanpassingen doen vanwege de aanstaande Klassieker van komend weekend. En raar maar waar, al sinds 1996 won Ajax thuis geen knock-uitduel in de Champions League. Dat lukte ook drie jaar terug niet, ondanks dat werd afgerekend met Real Madrid (1-2) en Juventus (1-1).

Galavoorstelling Ajax – Benfica?

De laatste Eredivisie wedstrijden van Ajax bieden niet heel veel hoop dat het nu een galavoorstelling gaat opvoeren tegen Benfica. Of juist wel, want waar het in de competitie ontbreekt aan discipline van het eerste tot laatste fluitsignaal, daar zal dat als vanzelf gaan als er zoals nu stukken meer op het spel staat.

Back To Top