Skip to content

Zaterdag 22 februari om 19:45 uur speelt Feyenoord in De Kuip tegen Fortuna Sittard. De Rotterdammers hebben onder leiding van Dick Advocaat een aura van onoverwinnelijkheid over zich gekregen. Inmiddels is de club opgeklommen naar plek twee. De Limburgse gasten staan veertiende.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Feyenoord – Fortuna Sittard Eredivisie ronde 24

Een maat om uit te drukken of een club het recent beter of slechter doet dan zijn algehele niveau, is kijken naar het gemiddeld aantal punten in de afgelopen acht matches versus het totale gemiddelde. De Rotterdammers halen gemiddeld 1.95 punt per speelronde, maar in de laatste acht eredivisie wedstrijden van Feyenoord is dat liefst 2.75! Fortuna Sittard zat in de vorige acht speelronden zo ongeveer op zijn totale gemiddelde.

Onderling

Feyenoord won vier van de vorige zes confrontaties met Fortuna en verloor er twee, waaronder de vorige clash in de competitie. Het totale doelsaldo van die potjes is 14-10. In de Kuip kwamen deze twee elkaar tussen 2002 en 2018 niet tegen (Fortuna speelde een niveau lager) en van de twee onderlinge matches sindsdien won Fortuna er een (0-2) en Feyenoord ook (4-1).

Absenties Feyenoord – Fortuna

Bij de Rotterdammers zijn Eric Botteghin, Luis Sinisterra en Nicolai Jörgensen geveld door blessures. Daardoor zal Robert Bozenik zijn basisdebuut in de Kuip maken. Inmiddels heeft de Slowaakse spits zijn eerste goal voor Feyenoord te pakken. Ook Oguzhan Özyakup zal vermoedelijk ontbreken. Fortuna zal Djibril Dianessy en Branislav Ninaj moeten missen.

Dick Advocaat: wilskracht en zelfvertrouwen

Feyenoord is elf eredivisiewedstrijden op rij ongeslagen. Dat is nog een hoop wedstrijden verwijderd van het record van trainer Ernst Happel, die met de club zelfs 31 keer op rij ongeslagen bleef. Toch werd Advocaat naar dat record gevraagd en het enige juiste wat hij kon zeggen is dat hij er niet mee bezig is. “We hebben veel wilskracht en zelfvertrouwen dat we ook bij achterstand nog terug kunnen komen”, wilde hij nog wel kwijt.

Dat laatste gebeurt trouwens niet bijzonder vaak: twaalf keer ontving Feyenoord een goal waardoor de tegenstander op voorsprong kwam. Bij Fortuna Sittard gebeurde dat vijftien keer, bij pakweg RKC 23 keer. En in 8 van de 22 matches stond Feyenoord 0-1 achter; alleen Ajax en AZ overkwam dat minder vaak.


De Fortuna supporters die ondanks het carnavalsfeest in het Zuiden naar Rotterdam afreizen, mogen (onder bepaalde voorwaarden) verkleed in de Kuip verschijnen. Of de feeststemming er na 90 minuten nog in zit valt nog te bezien. Feyenoord is dik favoriet.

Wedden op Eredivisie | Feyenoord staat bij bookmakers voor de winst genoteerd op 1.25, gelijkspel op 6.25 en Fortuna @12.50. We voorspellen dat Feyenoord bij rust al voor staat en ook wint (Feyenoord/Feyenoord) @1.66.

Back To Top