Skip to content

Zaterdag om 20:45 uur speelt FC Groningen thuis tegen VVV-Venlo. Groningen is na 23 speelronden de nummer acht en zal voorlopig niet uit de middenmoot weg kunnen vallen, VVV staat vijftiende.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

FC Groningen – VVV-Venlo Eredivisie

De noorderlingen zijn wat punten betreft een van de clubs in vorm, want uit de laatste zes  Eredivisie wedstrijden haalde FC Groningen dertien punten. Alleen Feyenoord raapte er in die periode meer op. De club uit Venlo kwam in die zes speelronden tot negen punten. Een punt van zorg voor VVV is dat geen andere club zo weinig clean sheets heeft als de Limburgers en dat ze na RKC het slechtste doelsaldo van de Eredivisie hebben.

Rode kaarten bij bezoek aan Groningen

Vier van de laatste zes onderlinge duels eindigden in gelijkspel, beide clubs wonnen eenmaal. Het doelsaldo van die zes potjes is 6-6. In Groningen won de thuisploeg vier van de vorige zesmaal dat VVV-Venlo op bezoek kwam en de gasten geen enkele keer (doelsaldo 10-6). In de laatste vier duels uit die reeks vielen er liefst vier rode kaarten!

VVV presteert rond carnaval minder

Uit een statistisch onderzoekje van 1Limburg blijkt dat Limburgse clubs rond carnaval slechter presteren. Het blijkt dat VVV-Venlo, Fortuna, MVV en Roda op carnavalsvrijdag, zaterdag, zondag en maandag sinds 2000 gemiddeld 0,43 punt per match minder halen. Best fors! Van die vier treedt dat effect bij VVV het heftigst op. Goed nieuws voor FC Groningen (dat dus vooral niet al vast vooraf feest moet gaan vieren).

Wel is VVV-Venlo in de Eredivisie in 2020 nog ongeslagen. In november 2019 werd trainer Robert Maaskant op straat gezet. Opvolger Jay Driessen wist wat hem te doen staat: duidelijkheid scheppen en vooral inzetten op defensieve organisatie. De gele muur die hij neerzet is nu vijf speelronden op rij ongeslagen.

Voorspellingen FC Groningen – VVV-Venlo

De thuisploeg moet het redden zonder Django Warmerdam, Ajdin Hrustic, Gabriel Gudmundsson en Mike te Wierik. VVV zal zonder Aaron Bastiaans en Roel Janssen aantreden. FC Groningen is zeven thuiswedstrijden op rij tegen VVV ongeslagen.

Wedden op Eredivisie | Groningen staat voor de winst genoteerd op 1.57, gelijkspel @3.80 en winst VVV @6.10. FC Groningen scoort sowieso niet erg makkelijk en VVV komt hier vooral om de nul te houden. Kortom, we voorspellen dat niet beide teams scoren op 1.78.

Back To Top