Skip to content

Vandaag om 21:00 uur speelt AZ in de achtste finale van de Europa League tegen LASK. De Alkmaarse club staat tweede in de Eredivisie, de Oostenrijkers zijn koploper in de Oostenrijkse Bundesliga.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Tactiek AZ Alkmaar gekraakt

Na de winterstop zijn de resultaten bij de Alkmaarse club wisselvallig. Half december 2019 boekte AZ nog een 1-0 zege op Ajax, sindsdien was er minder reden tot juichen. Van de vijf wedstrijden sindsdien wonnen de Alkmaarders er maar twee, terwijl van Sparta, Willem II en FC Twente werd verloren. Wat is loos? Toch een iets te smalle selectie, de grilligheid van de jeugdige sterkhouders? Is de tactiek van AZ ‘gekraakt’? Want de goals werden wel vaak via een vast stramien gemaakt: een flankspeler houdt de bal vast, een back gaat er overheen, krijgt de bal en speelt hem het strafschopgebied in.

Slot zoekt naar variatie

AZ-trainer Arne Slot merkt ook dat het rendement van de aanvallen over de linkerflank terugloopt. “Je ziet dat tegenstanders zich daar steeds meer tegen gaan wapenen”, zegt Slot. “Maar ze wapenen zich ook tegen onze rechterkant. Gedurende het seizoen kennen clubs nu eenmaal steeds beter de sterkte en zwaktes van tegenstanders. Natuurlijk ben ik op zoek naar variatie.”

En variatie zal er sowieso zijn in personeel opzicht. Door blessures zal Teun Koopmeiners vermoedelijk starten als centrale verdediger. Fredrik Midtsjø is geschorst. Als Koopmeiners inderdaad terugzakt zal ook Calvin Stengs dat moeten doen.

AZ – LASK Europa League

De staf van AZ Alkmaar zal al de nodige info over LASK Linz hebben vergaard door het tweeluik dat de Oostenrijkse vice-kampioen speelde tegen PSV. De Brabanders konden niet goed omgaan met de lange ballen van LASK richting de vleugelspelers. Bij balverlies opereren de LASK-spelers als een zwerm bijen, met als taak om het speeltuig zo snel mogelijk terug te veroveren. Gegenpressing, in goed Duits.

En AZ is gewaarschuwd, want LASK heeft in de binnenlandse competitie zes uitwedstrijden op rij gewonnen. AZ speelde dit seizoen zes Europese thuisduels en werd nog niet verslagen (twee zeges).


Wedden op AZ – LASK | AZ staat bij bookmakers voor winst genoteer op 2.22, gelijkspel noteert 3.45 en winst LASK 3.35. We verwachten dat beide teams scoren op 1.81 en ook interessant is ‘draw no bet’ op LASK @2.40. Als het gelijk is krijg je je geld terug.

Back To Top