Skip to content

Zondag 19 december om 14:30 uur begint in De Kuip de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax. De winnaar kan dit weekend afsluiten als koploper van de Eredivisie. Dan hebben beide clubs, die 36 punten hebben, wel wat hulp nodig van koploper PSV, dat op 37 punten staat en dit weekend uit tegen RKC speelt.

Feyenoord – Ajax 19 december

In de afgelopen jaren was de Klassieker kinderspel voor Ajax. De Amsterdammers wonnen vijf van de vorige zes ontmoetingen. Enige uitzondering was die merkwaardige 6-2 zege voor de Rotterdammers eind januari 2019, toen Ajax nou net bezig was met die opmars naar de halve finale van de Champions League.

Maar wat toen gebeurde, lijkt nu weer het geval: Ajax legt zoveel ziel en zaligheid in die Europese optredens, dat er wellicht wat minder drang, focus en energie resteert voor de binnenlandse competitie. En dan kwam er deze week ook nog een bekerpotje tussendoor. Wijselijk hield Ajax-trainer Erik ten Hag veel basiskrachten op de bank; tegenstander Barendrecht, een amateurploeg, werd zoals verwacht toch wel eenvoudig verslagen (4-0).

Domper in de beker

Feyenoord verspeelde meer zweet en tranen in de KNVB Beker. Woensdagavond moest de ploeg naar Enschede, waar Twente na verlenging (2-1) de Rotterdamse cupfighters uit het bekertoernooi stootten. Een onwelkome domper zo vlak voor de Klassieker.

Ajax is 22 speelronden in de competitie op rij ongeslagen en kreeg zes duels op rij geen tegengoal. Feyenoord won tien van zijn vorige elf thuisoptredens in de Eredivisie en maakte in tien van de elf laatste thuisduels minstens twee goals.

Tegen Ajax spelen geeft ook energie

Slot wilde zich natuurlijk geen complexen aan laten praten na de bekernederlaag. “Het is niet zo dat we op basis van ons spel met knikkende knieën naar zondag toegaan”, zegt hij. Verdediger Gernot Trauner viel uit met een blessure en het is nog maar de vraag of de Oostenrijker de Klassieker redt. En dan zal hij Slot moeten bewijzen dat hij er ook echt, echt klaar voor is. Want: “Tegen Ajax spelen gééft ook veel energie. Je kunt erop wachten dat we veel moeten lopen, dus zullen we wel echt fit móeten zijn”, redeneert Slot.

Check wedden op Eredivisie voor de noteringen bij de bookies.

Back To Top