Skip to content

Vanavond wordt het staartje van de tweede ronde van de KNVB Beker gespeeld. SC Cambuur speelt om 18:00 uur tegen NEC en Heerenveen krijgt om 21:00 uur De Treffers op bezoek. Tussendoor begint om 20:00 uur Achilles Veen tegen DVS ‘33.

KNVB Beker SC Cambuur – NEC

Cambuur en NEC Nijmegen zijn beide vanuit de Keuken Kampioen Divisie naar de Eredivisie gepromoveerd en houden zich daar aardig staande. Bijna halverwege het seizoen staat de Friese club zelfs zevende en NEC hoeft zich met plek twaalf vooralsnog ook geen zorgen te maken over degradatie.

Bij SC Cambuur is desondanks de stemming niet geweldig, want trainer Henk de Jong is uit de running vanwege een cyste in zijn hoofd. Hij wordt vervangen door twee leden van de technische staf, Pascal Bosschaart en Martijn Barto.

NEC spaart spelers: Lasse Schöne op de bank

NEC-trainer Rogier Meijer heeft aangekondigd in de bekerwedstrijd van vandaag de tweede keus op te stellen. Hij is er toch niet gerust op dat NEC zich eenvoudig gaat handhaven in de Eredivisie en gunt zijn basiskrachten daarom rust. Daardoor mogen onder meer Danny Vukovic, Ilias Bronkhorst en Mikkel Duelund zich warm lopen voor een startplek.

NEC beschikt weer over clubtopscorer Ali Akman en Ivan Márquez, die zondag tegen PSV ontbraken wegens respectievelijk ziekte en een schorsing.

sc Heerenveen – De Treffers

Barendrecht liet woensdagavond uit tegen Ajax zien dat een amateurclub echt niet met grote cijfers hoeft af te druipen tegen een eredivisionist. Het werd 4-0. Het Groesbeekse De Treffers gaat het wel qua ritme lastig krijgen: de ploeg speelde in de laatste zes weken slechts één officiële wedstrijd.

“Ik heb de jongens steeds voorgehouden dat we onze huid zo duur mogelijk moeten verkopen”, zegt trainer François Gesthuizen. “Het is voor ons geen schoolreisje. We zijn sportmensen. Ik geloof ook echt dat er iets te halen valt.”

sc Heerenveen staat negende in de Eredivisie en won maar een van zijn laatste zes thuisduels. In maar 3 van de 16 eredivisieduels maakte Heerenveen meer dan 1 goal.

KNVB BEKER PROGRAMMA 2021 – 2022

Bekervoetbal vandaag

donderdag 16 december 2021

18.00 uur: SC Cambuur – NEC
20.00 uur: Achilles Veen – DVS’33
21.00 uur: sc Heerenveen – De Treffers

Back To Top