Skip to content

Zondag om 12:15 uur speelt Cambuur in Leeuwarden tegen Heerenveen. De Friese clubs staan vlak bij elkaar op de Eredivisie ranglijst: Cambuur is de nummer zeven, Heerenveen de nummer negen. Wel zitten er 5 punten tussen de regionale rivalen in.

Friese derby SC Cambuur – sc Heerenveen 2022

Beide clubs kwamen midweeks in actie in het bekertoernooi. Cambuur werd thuis uitgeschakeld door NEC: 1-2. Dat kwam niet onverwacht, want tijdelijke hoofdtrainer Pascal Bosschaart had zeven man in de basis gezet die normaal op de bank zitten. Al was er bij NEC ook aardig gesleuteld aan de opstelling.

Niels Kornelis

sc Heerenveen won wel en dat kon ook niet anders, want de ploeg speelde tegen de amateurs van De Treffers. Veel daarvan vielen er niet, want Heerenveen hield het bij een zuinige 2-0. Keeper Niels Kornelis wist zichzelf in de picture te spelen, al zal hij met zijn 31 jaar nou niet meteen opgeschreven worden in de boekjes van de scouts.

Cambuur – Heerenveen onderling

Heerenveen won drie van de vorige zes Friese onderonsjes tegen SC Cambuur en verloor tweemaal. Het totale doelsaldo is 8-9. In Leeuwarden is deze ontmoeting sinds 2016 niet meer voorgekomen, want de ploegen speelden in verschillende divisies. In het Cambuurstadion wonnen de clubs beide twee van de laatste vier ontmoetingen.

In de laatste zes thuiswedstrijden in de eredivisie van Cambuur vielen er minstens drie treffers in totaal. En terwijl Cambuur vijf van de vorige zes eredivisiewedstrijden won, is sc Heerenveen vijf speelronden op rij ongeslagen.

Absenties

De thuisploeg mist Jasper ter Heide vanwege een blessure en of David Sambissa in actie kan komen is twijfelachtig. Aan de kant van de gasten zijn er zorgen over Pawel Bochniewicz en in mindere mate over Siem de Jong en Erwin Mulder.

Beterschap voor Henk de Jong

Zoals gezegd is er bij Cambuur een interim-trainer, want hoofdtrainer Henk de Jong heeft vanwege medische zorgen een stapje opzij gezet. Donderdag hing er bij het Cambuurstadion een doek met de tekst ‘Cambuur geeft je kopzorgen’, een lage verwijzing naar de cyste in De Jongs hoofd. Heerenveen heeft in het eigen Abe Lenstra Stadion een doek opgehangen met de tekst ‘”Gezondheid boven rivaliteit. Betterskip Henk’.

 

Back To Top