Skip to content

Feyenoord – Ajax | Zondag 9 mei 2021 om 16:30 uur speelt Feyenoord tegen aartsrivaal Ajax in een lege Kuip. Maar de rivaliteit is ver te zoeken dit seizoen. Ajax is inmiddels al landskampioen en Feyenoord moet er nog hard aan trekken om vierde te worden. Verliest Feyenoord deze Klassieker (en die kans is groot volgens de Toto Eredivisie noteringen), dan is er zelfs kans dat de vijfde plek van de Rotterdammers op de tocht komt te staan.

Feyenoord – Ajax Eredivisie 9 mei 2021

Ajax won vijf van de vorige zes Klassiekers en ging een keer onderuit; dat was de inmiddels beruchte 6-2 in het seizoen waarin de Amsterdammers uiteindelijk opstoomden naar de halve finale van de Champions League. Maar de teams die deze zondagmiddag in mei 2021 op het veld verschijnen hebben nog bijzonder weinig overeenkomsten met die van 27 januari 2019.

Wie gaan spelen in de Klassieker?

Van de veertien spelers die toen voor Ajax tussen de lijnen verschenen, gaan we er in deze Klassieker slechts hoogstens drie terugzien: Dusan Tadic (sowieso), Noussair Mazraoui (als hij fit genoeg is) en Neres (waarschijnlijk niet in de basis). De rest is verkocht of langdurig onbeschikbaar. Aan de kant van Feyenoord zijn de draaideuren ook flink gaan klapperen. Steven Berghuis en Jens Toornstra, die zijn er nog – maar dit duo is geschorst. Blijven over Ridgeciano Haps, vermoedelijk geen basisklant, en Nicloai Jorgensen, die telkens blessures oploopt.

Vorm Ajax en Feyenoord

Uit de vorige zes wedstrijden heeft Ajax 16 punten gehaald. Bijna een perfecte reeks dus, en dat terwijl de 35-voudig Nederlands kampioen een enorm druk programma had in april. Het doelsaldo is met 15-2 ook puik te noemen. Feyenoord haalde in die periode 9 punten, met als saldo 8-6. Scoren gaat dus momenteel moeizaam bij de Stadionclub, wat ook niet zo gek is gezien er geen vaste spits is. Bryan Linssen, Nicolai Jorgensen, Luis Sinisterra, Lucas Pratto en Robert Bozenik mochten het proberen, maar het stemde Dick Advocaat niet tevreden. Het gevaar moet dus nog steeds van Steven Berghuis komen, die 0,6 goals per 90 minuten maakt.

Voorspelling Feyenoord – Ajax

Bij Ajax zijn er twee man met minstens tien goals (Tadic en Davy Klaassen) en zit Sebastien Haller daar dicht tegenaan (9). De kersverse landskampioen zal vol vertrouwen dit duel ingaan, want de club verloor maar drie van de vorige 35 Klassiekers. In vijf van de vorige zes edities kreeg Ajax geen tegengoal en in 5 van de vorige 7 speelronden in de Eredivisie (tegen alle tegenstanders) was dat ook het geval.

Feyenoord staat op 4.90 voor de winst, gelijk 4.70 en Ajax op 1.58. We tippen minder dan 1,5 goals voor Feyenoord op 1.41

Back To Top