Skip to content

Ajax heeft een merkwaardige Klassieker gewonnen door Feyenoord in De Kuip te verslaan met 0-3. Beide clubs zagen een speler van het veld gestuurd worden, er waren twee eigen Rotterdamse goals, er was een gemiste strafschop (Leroy Fer) en een voetbreuk voor Lucas Pratto, die misschien wel het einde van zijn carrière betekent.

Onderin is FC Emmen even gestopt met als een malle punten opeisen en is ADO Den Haag plots aan het winnen geslagen, PEC ging met 0-1 voor de bijl. Kijken we naar de stand Eredivisie 2021 dan zien we Willem II, FC Emmen, VVV-Venlo en ADO nu binnen drie punten van elkaar. Er zijn nog slechts twee speelrondes te gaan.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Uitslag Feyenoord – Ajax 0-3

Het zat dus vooral niet mee voor de thuisploeg, die slechts veertien minuutjes een numeriek overwicht had. Vlak na rust werd Edson Alvarez vanwege zijn tweede gele prent weggestuurd, in de 60e minuut pakte ook Tyrrel Malacia dubbel geel. De eigen en zeer ongelukkige eigen goal van Marcos Senesi (21’) was niet heel gunstig voor de wedstrijd. Daarna nam Ajax bewust minder initiatief en gaandeweg werd steeds meer bewust de bal aan Feyenoord gelaten.

Over na twee eigen goals Feyenoord

In de tweede helft hadden de Rotterdammers bijvoorbeeld 57 procent balbezit, terwijl in een reguliere Klassieker Ajax minstens op dat percentage zou uitkomen – zeker bij een voorsprong. Al met al kwam Feyenoord tot meer doelpogingen, en qua expected goals troefden ze Ajax ook af, maar na weer een eigen goal (Ridgeciano Haps, 67’) was het wel over. Invaller Mohammed Kudus kon vlak voor tijd zijn derde goal van het seizoen maken.

Ajax trainer trots

“Ik ben supertrots op mijn ploeg en wat ze mentaal hebben geleverd en de wilskracht die ze hebben getoond”, zo juichte Ajax-trainer Erik ten Hag. Verliezend trainer Dick Advocaat wist nog wel wat positiefs te noemen: “We waren de eerste helft gelijkwaardig aan Ajax”. “En laten we niet vergeten. Ik wilde het niet zeggen, maar we misten ook nog twee aardige spelers door een schorsing”, oftewel Steven Berghuis en Jens Toornstra.

Uitslagen Eredivisie speelronde 32

Sparta Rotterdam 3 – 0 Vitesse
FC Twente 1 – 1 Heracles Almelo
sc Heerenveen 0 – 0 FC Utrecht
AZ 1 – 0 Fortuna Sittard
VVV-Venlo 3 – 3 RKC Waalwijk
FC Emmen 0 – 4 FC Groningen
Feyenoord 0 – 3 Ajax
PEC Zwolle 0 – 1 ADO Den Haag
Willem II 0 – 2 PSV

Back To Top