Skip to content

Zaterdag om 21:00 uur speelt VVV thuis in Venlo tegen RKC. Beide ploegen zijn er niet zeker van dat ze na dit seizoen ook weer uit mogen komen in de Eredivisie. VVV staat zeventiende en heeft al twaalf matches op rij verloren. RKC staat er op plek veertien beter voor en heeft twee punten meer dan nummer zestien FC Emmen.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

VVV – RKC: wie degradeert uit Eredivisie?

Even ter herinnering: vanaf deze jaargang van de Eredivisie degraderen de nummers 17 en 18 direct naar de Eerste Divisie. Voorheen viel degradatie Eredivisie alleen de hekkensluiter ten deel. De nummer 16 komt in het meest ongewenste seizoenstoetje voor eredivisieclubs terecht, de promotie en degradatie play-offs.

Topscorer Giakoumakis staat droog

Georgios Giakoumakis, spits van VVV-Venlo, is nog steeds de topscorer van de Eredivisie 2021 en de kans is groot dat de Griek dat ook na 34 speelronden is. Zijn productie is echter een beetje stil komen te liggen, niet geheel toevallig in deze inktzwarte periode waarin de Limburgers er maar niet in slagen om punten op te rapen.

De 26-jarige scherpschutter had vooral in januari 2021 een bedrijvige periode en kon in februari ook nog regelmatig juichen. Maar sinds maart maakte hij er alleen nog eentje thuis tegen Fortuna (1-3) op 14 maart. Daarna bleef hij zes speelronden droog staan en slechts de helft daarvan maakte hij de hele 90 minuten mee.

Sfeeractie supporters VVV-Venlo

Maar het zou natuurlijk zwaar onterecht zijn om de huidige precaire situatie van VVV-Venlo aan hem toe wijzen. Met zijn 24 goals, zeven meer dan nummer twee Donyell Malen, heeft hij er juist voor gezorgd dat VVV niet veel eerder naar de bodem zakte. Donderdag trainde Giako mee met de groep, kennelijk had de enkelkwetsuur van afgelopen weekend geen impact meer. VVV-fans willen voorafgaand aan deze match een sfeeractie houden rondom De Koel.

Kan RKC Waalwijk degradatievoetbal aan?

RKC Waalwijk heeft uit de laatste zes speelronden zes punten gehaald. De complimenten rondom de ploeg van trainer Fred Grim (ex-doelman van Ajax) zijn verstomd en het is maar de vraag of de selectie en speelstijl zich lenen voor degradatievoetbal. Loopvermogen, fysieke duels, gemeenheid; zulke zaken worden nu gevraagd, terwijl RKC het vaak technisch wil oplossen.

Voorspelling VVV-Venlo – RKC Waalwijk

VVV won vijf van de vorige zes onderlinge duels en het totale doelsaldo van die reeks is 17-9. In zes van de laatste 8 speelronden kwam VVV niet tot scoren. VVV noteert bij de bookmakers 2.45, gelijkspel 3.45 en RKC 2.80. We tippen onder 2,5 goals op met een notering van 1.97.

Back To Top