Skip to content

Feyenoord – Ajax Klassieker Eredivisie. Vorige week wisten beide teams het seizoen niet goed te hervatten na de winterstop en morsten punten. Dat zullen ze dit weekend hoe dan ook willen voorkomen, zeker in deze wedstrijd!

Het belooft in de Kuip weer een spektakelstuk te worden. Hieronder de voorbeschouwing op Feyenoord – Ajax afsluitend met mijn voorspellingen voor de wedstrijd.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Feyenoord – Ajax Eredivisie

Ajax zal de aansluiting met PSV niet willen missen en zal dus moeten winnen. Feyenoord daarentegen mist de aansluiting met de top maar staat stevig op een derde plek, 7 punten los van de nummer vier. Ook al voelen de Rotterdammers geen druk, zij zullen hoe dan ook deze wedstrijd willen winnen van hun aartsrivaal.

Bekerronde kort voor Klassieker

Eerder deze week mochten beide teams voor de KNVB beker aantreden en hebben dus kort voor de Klassieker een wedstrijd in de benen. Zo speelde Feyenoord op woensdag tegen Fortuna en mocht Ajax donderdag revanche nemen op Heerenveen (3-1).

Het eerste kleine voordeel is voor de Rotterdammers, aangezien zij één dag langer hebben kunnen rusten. Daarnaast wisten de Rotterdammers overtuigend te winnen van Fortuna, wat uiteindelijk 4-1 werd. Er zijn dus geen extra krachten verspeeld door de thuisploeg van komend weekend, wat zomaar een voordeel kan zijn voor de Rotterdammers.

Onderlinge duels Feyenoord – Ajax

De onderlinge duels wijzen maar naar één team en dat is Ajax. De afgelopen vijf onderlinge wedstrijden tussen beide teams wist Feyenoord niet één keer te winnen. Ajax wist vier keer te winnen en één keer werd het onbeslist. Twee van de vier keer dat Ajax wist te winnen van zijn aartsrivaal, deed het Feyenoord goed pijn.

Zo eindigde de vorige wedstrijd, die eerder dit seizoen gespeeld werd, in een 3-0 overwinning voor de Amsterdammers. Door een vroege rode kaart aan de kant van de Rotterdammers, was die wedstrijd dan ook een onbegonnen zaak. Vorig jaar in de Kuip verliep de Klassieker voor Feyenoord ook niet al te best en verloren zij maar liefst met 1-4. Feyenoord kan zijn borst dus gaan natmaken voor de komende wedstrijd.

Onana terug op doel bij Ajax

Wat de Ajacieden een gerust gevoel zal geven is de terugkeer van Onana. In de wedstrijd tegen sc Heerenveen stond tweede keeper Lamprou in het doel, waar niet iedereen heel enthousiast over was aan het einde van de wedstrijd. Sommige gaven Lamprou zelfs de schuld van de gemorste punten waardoor Ajax uiteindelijk niet inliep op koploper PSV.

Onana is dus weer fit voor de wedstrijd tegen Feyenoord en dat zal de Amsterdammers goede moed geven. Met de terugkomst van de keeper zijn er geen afwezigen of geblesseerden meer en de kans is groot dat het weer een spektakelstuk gaat worden. ​

Voorspellingen Feyenoord – Ajax

Ongeacht dat Ajax een dag later speelde in de beker, zie ik Feyenoord komende zondag niet winnen van zijn aartsrivaal. Feyenoord komt dit Eredivisie seizoen naar mijn idee te kort om met de top mee te kunnen doen.

Ajax wil de misstap van vorige week herstellen en wil de aansluiting met PSV ook niet missen, waardoor ik verwacht dat Ajax uiteindelijk aan het langste eind gaat trekken. Wedden op Eredivisie is interessant want de quotering op winst Ajax is ondanks de favorietenrol toch altijd nog een prima 1.80 bij bookmaker Mr Green.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Ajax wint beide helften Klassieker

Daarnaast verwacht ik niet alleen dat Ajax na 90 minuten wint maar ook dat de ploeg na 45 minuten al op voorsprong staat. Ajax is naar mijn idee kwalitatief veel beter en Feyenoord is niet echt in vorm.

Zo wist Ajax in bijna alle wedstrijden die het wist te winnen, voor te staan bij rust. Dit heeft Ajax voornamelijk te danken aan het scorend vermogen. Ik denk dat ook nu weer Ajax Feyenoord pijn weet te doen in de eerste helft. Zet je in op de weddenschap half time/full time Ajax dan pak je 2.70 x je inleg bij een goede voorspelling.

Back To Top