Skip to content

Zaterdag om 19:45 uur speelt de wedstrijd PSV – FC Groningen. De clubs hebben wijd uiteenlopende opdrachten: PSV tracht vast te houden aan zijn eerste plaats, die vorig weekend na het gelijkspel tegen PEC Zwolle even op de tocht stond. En de Groningers proberen zich geleidelijk uit de degradatiezone te spelen.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

PSV – FC Groningen Eredivisie zaterdag

PSV-trainer Mark van Bommel begon deze jaargang van de Eredivisie met een zeer duidelijk basiselftal. Blessures daargelaten zag hij niet de noodzaak om te rouleren. Maar daar lijkt hij wat van terug te komen. Zo heeft Erick Gutiérrez goede papieren om tot de basis te gaan behoren en daarmee Gaston Pereiro uit de eerste elf te verdringen en onderwijl klopt ook Donyell Malen stevig op de deur om meer speeltijd te krijgen.  Luxeproblemen, maar toch kunnen ook die voor onrust in de spelersgroep zorgen.

Goede start Groningen na winterstop

FC Groningen beleefde een prima hervatting van de competitie door Heracles met 3-0 te verslaan. In de winterstop werd een half dozijn spelers opgehaald, waaronder Thomas Bruns van Vitesse. Hij was meteen van grote waarde met twee treffers. Ook Iliass Bel Hassani, gehuurd van AZ, mocht in het veld komen. Dat de huur van Mateo Cassierra (Ajax) vroegtijdig werd stopgezet zal niemand deren. De Colombiaan maakte bepaald geen onuitwisbare indruk in het hoge noorden en nu gaat Groningen het proberen met een andere gehuurde Ajax-spits: Kaj Sierhuis.

Statistieken

PSV won slechts twee van de vorige zes confrontaties met de Grunnegers, al werd er in die periode geen enkele maal verloren. Het doelsaldo over die zes matches is 9-5. Thuis won PSV drie van de zes vorige bezoekjes van FC Groningen en werd eenmaal verloren (11-6). De twee vorige affiches in Eindhoven eindigden in een doelpuntloos gelijkspel.

Groningen wordt zelden vernederd

Al negen speelronden achter elkaar heeft PSV geen steek laten vallen. FC Groningen maakt uit juist constant uitglijders: slechts twee van de laatste twintig competitiewedstrijden buitenshuis leverden drie punten op. Dit seizoen heeft Groningen tien wedstrijden (uit of thuis) verloren, de op een na slechtste score, maar toch wordt de ploeg zelden echt vernederd. Zesmaal was de marge slechts één goal.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen PSV – FC Groningen

Wedden op Eredivisie? PSV staat voor winst op 1.14, inzetten op gelijkspel levert je 8.50 x je inleg op bij een goede voorspelling en winst Groningen op 16.00. We tippen dat FC Groningen niet met drie of meer goals verschil verliest. De +2,5 goal handicap weddenschap op Groningen noteert 1.76.

Back To Top