Skip to content

Zondag 27 januari om 16:45 uur speelt sc Heerenveen thuis tegen AZ. De gastheren staan tiende met 21 punten uit achttien speelronden, de gasten uit Alkmaar bekleden plek vijf van de Eredivisie met 28 punten.

AZ begon de hervatting van de Eredivisie met een zege op FC Utrecht, Heerenveen sleepte in een knotsgekke wedstrijd tegen Ajax een punt uit het vuur (4-4).

Programma Eredivisie 2018 – 2019

sc Heerenveen – AZ Alkmaar

AZ lijkt op te leven door de heropleving van Calvin Stengs, het jonge supertalent dat begin vorig seizoen zwaar geblesseerd raakte en nu weer geleidelijk op stoom komt. De twintigjarige dribbelaar heeft nu twee matches op rij gescoord, want midweeks pikte hij er eentje mee in de bekercompetitie tegen Vitesse.

AZ op weg omhoog

Ook heeft AZ het gaspedaal een beetje ingedrukt wat betreft het oprapen van punten. In de afgelopen acht Eredivisie speelronden pakten de Noord-Hollanders gemiddeld per match 0,44 punt meer dan het seizoensgemiddelde. Da’s een hoop. Bij sc Heerenveen gaat het in diezelfde periode juist een beetje achteruit met 0,17 punt per speelronde.

Die 4-4 is ook typisch een Heerenveenuitslag. Per speelronde vallen er gemiddeld 4,6 goals bij wedstrijden van de Friezen, veruit het hoogste gemiddelde van de Eredivisie. In geen enkele partij waren er minder dan twee goals.

Statistieken Heerenveen – AZ

AZ was in vier van de laatste zes ontmoetingen de sterkste en Heerenveen won in die periode een wedstrijd. Het doelsaldo van die zes bij elkaar opgetelde wedstrijden is 8-12. In het Abe Lenstra Stadion had Heerenveen meer succes met vier zeges en twee nederlagen (saldo 16-10).

Ontzettend veel doelpunten

De oplettende lezer ziet dat ook nu weer de productiviteit enorm is: 26 goals in zes matches, oftewel dik vier per partij. In uitwedstrijden is AZ Alkmaar ook een garantie voor doelpuntrijke confrontaties. In vijftien van de laatste zestien speelronden buiten Alkmaar vielen er minstens drie goals.

Voeg daar aan toe dat sc Heerenveen nu drie eredivisiematches op rij minstens drie tegengoals kreeg en vijfmaal op rij zelf minstens tweemaal scoorde, dan is het helder welke kant we op moeten gaan met onze wedden op Eredivisie tips voor deze wedstrijd.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedtips Heereveen – AZ: Inzetten op winst AZ Alkmaar levert je bij de bookmakers 2.02 x je inleg op bij een goede voorspelling. Gelijkspel noteert 3.80 en winst Heerenveen 3.30. Minstens drie doelpunten (inzetten moet je dan op ‘over 2,5 goals’) staat op 1.46 en over 3,5 goals op 2.20. Een leuke maar wat riskante bet is dat beide teams in beide helften gaan scoren voor 8.00 x je inleg.

Back To Top