Skip to content

Zondag om 16:45 uur speelt FC Utrecht – Vitesse in de Galgenwaard. De ploegen staan op schootsafstand van elkaar. Utrecht heeft na 29 speelronden 46 puntjes, goed voor plek vijf, en de Gelderlandse gasten hebben 43 punten, waarmee ze plek zeven in de Eredivisie bekleden. Vitesse kan nog wel wat punten gebruiken om er beter voor te staan met het oog op plaatsing voor de Europese play-offs. Achtervolger Groningen heeft 41 punten.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

FC Utrecht – Vitesse Eredivisie

Vorig weekend kwam er hard een einde aan de vlekkeloze reeks van FC Utrecht in het Eredivisie programma. De door Dick Advocaat getrainde Domstedelingen gingen met liefst 5-0 onderuit bij ADO Den Haag, maar hebben over de laatste zes speelronden gerekend wel 13 punten behaald. Alleen Ajax deed het in die periode beter.

Wat thuiswedstrijden betreft is het recente verleden een ander verhaal. De vorige zes optredens van FC Utrecht voor eigen publiek leidden tot slechts zes punten, samen met NAC Breda en VVV-Venlo de slechtste opbrengst. Vitesse doet het momenteel zwak buitenshuis met vijf punten in zes trips.

Onderlinge resultaten

Wat onderlinge resultaten betreft heeft Vitesse over de afgelopen drie jaar een klein voordeel opgebouwd met drie zeges versus een nederlaag (en dus tweemaal gelijk). Het totale doelsaldo van die reeks is 11-9, dat dus weer wel in Utrechts voordeel. Ook opmerkelijk: FC Utrecht won vijf van de vorige zes thuiswedstrijden tegen Vitesse en verloor er een (vorig jaar in de play-offs). Die zes duels samen leveren een doelsaldo op van 14-6.

Vitesse trainer Slutsky geschorst

Bij Vitesse is trainer Leonid Slutsky geschorst nadat hij lelijke dingen zei over scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Volgende week treden zijn mannen aan tegen Ajax en er is nu vier speelronden op rij niet gewonnen. Kortom, zijn positie komt onder druk te staan en het is de vraag of de directie zijn ietwat vreemde gedrag nog langer wil tolereren. Laten we eerlijk zijn: hij is een wat clownesk figuur en voor tv-kijkers is dat leuk, maar beleidsmakers hebben liever iemand met een professionelere uitstraling.

Voorspellingen Utrecht – Vitesse

In veertien van de vorige vijftien wedstrijden van Vitesse op het Eredivisie programma vielen er minstens drie goals en in zeven van de acht laatste eredivisiewedstrijden maakte de club er zelf minstens twee. FC Utrecht heeft driemaal op rij minstens twee tegentreffers opgelopen.

Wedden op Eredivisie? FC Utrecht noteert 2.06 voor de winst, inzetten op gelijkspel levert je 3.60 x je inleg op bij een goede voorspelling en winst Vitesse 3.35. De beste keus is ‘over 2,5 goals’ met een quotering van 1.62 en wie wat meer durf heeft gaat voor ‘over 3,5 goals’ op 2.60. Je wint die weddenschap als er minimaal vier doelpunten vallen.

Back To Top