Skip to content
Eredivisie vandaag: NAC Breda - FC Emmen degradatiekraker voorspellen

Vandaag om 20:00 uur speelt NAC Breda thuis tegen FC Emmen. De thuisploeg spartelt onderaan de Eredivisie met 21 punten uit 29 duels. Emmen dreigt ook terecht te komen in de zone waarin clubs moeten strijden om lijfsbehoud. De promovendus en debutant staat vijftiende met maar twee puntjes meer dan De Graafschap, de nummer zestien.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Er gloort hoop voor NAC Breda

NAC vecht op leven en dood om dit turbulente seizoen, waarin er op directieniveau het nodige gebeurde, toch positief af te sluiten. Maar dat vereist een klein mirakel. Hoopgevend is dat drie van de komende vijf wedstrijden op het programma van NAC Breda in de Eredivisie in het eigen Rat Verlegh Stadion worden gespeeld. En ook een mooi toeval is dat de concurrenten Excelsior en De Graafschap dit weekend moeten aantreden tegen Ajax en PSV. Kortom, zelf winnen terwijl die andere twee verliezen, zou een flinke boost geven aan de kansen om plek achttien te verlaten.

Prestaties NAC en Emmen niet best

In de afgelopen zes speelronden wist NAC vier punten te pakken. Geen roemruchte oogst, maar FC Emmen verging het niet beter. De mannen uit Drenthe raapten in die periode evenveel punten op. NAC won maar een van de vorige zes thuiswedstrijden in de Eredivisie, Emmen won maar een van de laatste zes uitduels in de competitie. Kortom, dit duo kan tegen elkaar opboksen wat betreft teleurstellende prestaties.

NAC fans zijn er klaar voor

Ruud Brood heeft nu drie matches achter de rug als nieuwe trainer van NAC. De trainerswissel zal geen wonderen uitrichten, wel kan zoiets nieuwe hoop en energie genereren. De fans zijn in elk geval klaar voor deze cruciale clash, want er zullen negentienduizend geel-zwarte fans plaatsnemen in het onderkomen te Breda. Uitverkocht huis dus.

NAC Breda – FC Emmen voorspellen

Op meer vlakken vertonen deze clubs overeenkomsten. NAC heeft tien keer nul of een goal tegen gekregen, Emmen elfmaal. NAC Breda heeft elf keer minstens drie tegentreffers geïncasseerd, Emmen ook. Maar er is een groot verschil: waar de Brabanders vijftien keer zelf niet tot scoren kwamen, bleven de Emmenaren slechts acht keer droog staan. De eerdere wedstrijd op het programma FC Emmen in Eredivisie tegen NAC werd op 10 november gespeeld. In eigen huis won Emmen toen met 2-0.

Wedden op Eredivisie vandaag? NAC noteert voor een zege 2.10, gokken op gelijkspel levert je 3.70 x je inleg op en winst van FC Emmen 3.15. We tippen ‘minder dan twee goals voor NAC’ met een quotering van 1.85.

Back To Top