Skip to content

Het was niet zo verstandig wat Vitesse-trainer Leonid Slutsky afgelopen weekend allemaal zei over de scheidsrechter Gözübüyük. Weinig trainers steken de loftrompet over de man in het zwart, maar wat de Rus allemaal beweerde over de arbiter was wel heel bont. Zo denkt de KNVB er tenminste over, want de bond doet een vooronderzoek naar de uitspraken.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Slutsky razend op scheidsrechter Gözübüyük

Vitesse speelde zondag thuis gelijk tegen PSV (3-3) en de gelijkmaker van de Brabanders, toen nog koploper van de Eredivisie, viel in de 91e minuut. Dat Slutsky daardoor een beetje van slag was zal best. Ook zat er de nodige onvrede en frustratie in de coach omdat PSV wel een strafschop kreeg terwijl Vitesse er eentje claimde maar niet kreeg nadat PSV-er Gaston Pereiro zijn been wel erg hoog en gevaarlijk strekte.

“Hij is de slechtste van de wereld. Hij is arrogant, zegt geen hallo, neemt geen afscheid en legt geen enkele beslissing uit. Hij denkt dat hij God is”, zo tierde Slutsky. “Maar de spelers zijn het belangrijkste, niet de scheidsrechter. Hij is als een ober, hij moet rondlopen en er zijn, maar dienen naar de spelers”, besloot de normaal zo olijke Rus.

Vooronderzoek KNVB Slutsky

Het vooronderzoek houdt simpelweg in dat de KNVB bekijkt of er een echt onderzoek gaat komen. Het is dus ook mogelijk dat het antwoord daarop ‘nee’ luidt en dat Slutsky verder vrijuit gaat, al is het vooronderzoek vast ook ingesteld om hem wel het signaal te geven dat de KNVB niet op dit soort analyses zit te wachten.

Legt PSV het af tegen Ajax?

Waar PSV niet op zat te wachten is puntverlies en afstand moeten doen van de koppositie in de Eredivisie. Het gaat in 2019 stroef met de titelhouder, maar trainer Mark van Bommel kon telkens wijzen naar de Eredivisie stand en daarmee zijn (beetje geforceerd) onverstoorbare houding omhoog houden.

De situatie is nu dus anders. Keer op keer moet PSV zich terugvechten vanuit een stand die puntverlies oplevert, gelijk of achter dus. Waar Ajax pas zeven keer een goal incasseerde die als gevolg had dat de Amsterdammers achter stonden, is dat PSV al elf keer gebeurd.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op Eredivisie? Met nog vijf speelronden te gaan staat Ajax bovenaan in het Eredivisie klassement met evenveel punten als PSV, maar een beter doelsaldo. Ajax noteert 1.50 voor de titel. Dat maakt, gezien Ajax ook nog minstens twee Europese duels speelt, de 2.40 op PSV erg interessant.

Back To Top